Pages

Monday, November 29, 2010

putus cinta

bila baca post nie jangan salah sangka as lak putus cinta. bukan la. stil bertahan lagi ok. hehe.

cuma as teringat masa semester lepas kat kelas as, ada la junior as g kelas dengan mata bengkak. as tak tanya lagi napa. tapi dia cakap dia demam. ohh. demam.tak pa la. tapi masa dia berborak ngan kawan2 dia, baru as taw dia putus cinta dengan pakwe dia. patut la mata bengkak. ada sebab lain rupanya.

as jenis tak bleyh tengok orang nangis depan as. nanti as pown nangis sama. hehe. sensitif sket as nie. bila tengok kes cm nie, as teringat as pernah wat post pasal menda neyh kat post2 sebelum nie.

as pown pernah jatuh cinta n putus cinta jugak. itu normal la. cuma cara nak menghadapi saat-saat putus cinta tu yang penting. macam mana nak handle benda nie. nak kawal emosi kita. sekarang nie macam musim lak. ramai kawan-kawan yang agak rapat dengan as putus cinta. kesian diorang. as tak dapat tolong, as jadi tukang dengar pown jadi la. tapi yang tak tahan nya, mesti masing-masing suruh as cari someone untuk diorang lak. adoi. as bukan supplier kekasih yea kawan2. hehe.

mungkin tu caranya untuk wat kita lupakan kekasih lama kita kan. dengan cari orang baru. betul jugak. life must go on. takkan la nak sedih2 selalu kan. tak nikmat la hidup di dunia nie. cuma jangan la nak cari pengganti cepat sangat. maksud as bila baru jer kenal, terus nak couple. kalau couple pown, comfirm feeling tu kurangnya. sayang tu pown kurang gak. couple untuk balas dendam, untuk lepas kan rasa sunyi, untuk tunjuk bahawa korang jugak bleyh hidup tanpa ex korang tu. as cukup tak suka kalau macam tu. nampak macam desperate sangat. then tak sampai berapa bulan couple, putus lak. alasan sebab tak serasi la, itu la, ini la. hah. lepas tu sedih balik.

sebab tu la perlunya kenal somebody tu betul2 dulu. jangan lepas putus cinta, ada yang mintak couple, terus terima. seeloknya fikir masak2 dulu. kenal hati budi masing2. kenal tahap kemampuan masing2 kalau get along in a relationship. baru hubungan tu insya allah akan tahan lama.

as akui bila baru putus cinta hati nie memang sakit, rasa sunyi jer. as pernah rasa semua tu. lagi2 bila kena tinggal tak bersebab. rasa sakit sangat. kalau putus bersebab, dengan alasan yang munasabah tu, feeling dia lain sikit. betul as cakap.



as ingat lagi masa as putus cinta dulu. hari2 as nangis. tu kira first experience as. memang sedih sangat. tapi lama2 as ok la. tapi lepas tu as nak mulakan relationship baru memang as hati-hati sikit la. takut nak ada relationship baru pown ada. lepas tu as ada couple baru. tapi lagi la tak tahan lama. lepas 2 pengalaman tu, lama jugak la as mensolokan diri. susah as nak percaya lelaki lagi. takut kena tinggal lagi. suma ada.

tapi sekarang as da tak solo da la. hehe. as harap kali nie berkekalan sampai anak cucu cicit la gamaknya. hehe.

cuma apa yang as nak tekan kan kat sini, cara kita handle feeling kita bila kita da putus cinta. ada orang tu, masa couple elok jer berleluving. bila putus ja, time tu la taw perangai sebenar nya. segala macam caci maki kuar. astagfirullahalazim. tak elok la macam tu. as tak suka la macam tu. bila kapel baby hubby. tapi lepas putus hubby macam bab*. adoi. tak baik la.

kalau geram macam mana pown, fikir la. mungkin ada something dalam diri kita yang masih tak kena untuk diri ex kita tu. perbaiki diri kita. jangan sebok kutuk ex kita tu. tu nama nya kita pown salah gak. ingat janji ALLAH dalam Al-Quran. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. da sebaliknya. jadi, nak dapat pasangan yang baik, kita kena jadi baik dulu. ok.

eh. panjang nya berleter. mula tu nak taip yang lain. tapi lain lak yang as tulis. hehe. maaf maaf. as pown tak nak la berleter panjang2. tak larat jari as yang comel nie nak taep. hehe. itu jer la kowt yang as nak taip. nanti2 kalu as rajin as taip lagi k. untuk yang putus cinta di luar tu, jangan la sedih2 sangat. life is too short. enjoy it as much as u can. kalau layan rasa sedih tu, kompom akan bertambah sedih. so jangan ingat sangat ex2 korang tu.ingat ALLAH lagi bagus tau. =)

p/s:sakit taw putus cinta.....=(

2 comments:

Rosmerah said...

hi As...

Best gak entry ni, teringat pada kisah seorg teman i tau..
Dia baru je putus cinta dgn ex bf dia, bila dia tahu yang ex bf dia dah ada pengganti, dia pun terus couple dgn org lain..
dan i tau dia semamngnya xleh lupakan ex bf dia, couple dgn bf baru pun just nak mengubat hati yang lara je..
skrg dia cm rasa bersalah pd bf dia sbb sbnrnya dia x de feeling lngsng pun...nak berterus trg x smpai hati plak..
makin serabut cmtu kan.. kesian dia..
hopefully kita tak camtu kan..insyaAllah :)

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

aii rosmerah...

btol...
da bnyk jadi macam nie kat kawan2 as..kapel untuk lupakan or balas dendam...as tak bpa ska...tapi hak masing2 kan..at last, break gak...
Insya Allah...moga2 kita tak macam tu...amminn...=)