Pages

Thursday, December 30, 2010

entri khas buat teman istimewa....

alahai. da banyak hari as tak update blog as nie kan. dulu bukan main lagi janji nak update selalu. maaf2. bukan tak mau update. kalau ikut2, macam2 ada dalam kepala as nie untuk nak tulis kat blog kesayangan as nie. tapi apakan daya, minggu nie as sibuk sikit. lagi2 as baru lepas lega demam. pastu ada banyak assignment, report projek, kuiz lagi. penat seyh. huhu.

hmm. kali nie, as nak cerita tentang insan2 yang istimewa dalam hidup as. da tajuk pown da tulis kan entri nie khas untuk teman istimewa as. hehe. sapa? siapa lagi kalau bukan HIDAYU HARON dan ISKANDAR ADI. well, merpati dua sejoli nie memang tak asing lagi la dalam hidup as. diorang nie memang penting la even as da ada teman istimewa.ngee. bagi as, diorang nie bukan ja kawan, tapi sahabat yang paling as sayang sangat2. susah nak cari sahabat taw.

adi, as da kenal dia lebih kurang 3 tahun la. dekat2 4 tahun la. 9/3/11 nie genap la 4 tahun as n adi jadi kawan. see, as ingat lagi first time as jumpa "monyet" nie. as tak main2 tau. n as sure adi pown tak ingat tarikh kami kenal. well, dia bukan jenis ingat tarikh2 nie. kalau tanya birthday as pown rasanya dia kena check kat fb as. haha. tak penting la. janji as tetap kawan baik num 1 dia. (num 1 ag ka?)

as kenal adi tu masa kami g camping kat Wang Pinang Perlis. camping bio apa ntah. tapi memang besh la. yang lawaknya, as dengan adi nie pantang jumpa. kalau kami jumpa jer kompom kami gaduh nya. i mean gaduh mulut la. hehe. dan di takdirkan pulak, kami dok 1 team. ag la kuat gaduhnya. haha. macam2 la kami gaduh. dia kata kat as, as kata kat dia. last dia kat camping tu, dia yang mintak num tepon as dulu. katanya, dia tak pernah mintak num tepon kat mana2 girl depan2. kira as first n last la. waa. bangga seyh. tapi yang tak beshnya dia kata mungkin sebab pangai as yang tak macam perempuan kowt. haha. adeh. potong betul la.

dan, sampai sekarang la kami still lagi stick as best friend. macam2 la dia tolong as. tiap kali as ada masalah, dia tolong as, dia ada masalah, as cuba tolong. memang besh la kawan dengan dia. gaduh jer kami. hehe. but, now kami da jarang contact. mungkin salah as kowt. as yang tak mesej dia. eh, dia pown ada salah gak la. sapa suruh tak mula mesej dulu. alasan tamaw kaco awek orang konon? kalau macam tu as pown tamaw kaco pakwe orang gak la. baru adil kan? bluek. or, dia da ada kawan baik baru? sobs. siapa la as nie kan. huk3. pe pown, he's still my best friend forever.

*as, ayu dan adi. merayau di Tesco lepas berbuka puasa buat pertama kali nya bersama. hehe.*

now, turn my beloved friend yang sangat tomey2. hidayu a.k.a titayu. kalau nak cerita tentang ayu, memang takkan habis sehari. she's such a wonderful girl that i've ever meet, n she's super duper nice. serious as cakap. as tak pernah kenal kawan yang sebaik dia. as kenal dia, lewat setahun as kenal adi. well, ada cerita di sebalik cerita la. let secret b secret la. hehe.

4/10/2008, hari raya ke empat as pergi rumah dia dengan adi even time tu as tak kenal ayu. adi tonggek la paksa as ikut. as pown pergi la. sampai ja kat rumah ayu, ada ayu n yana. as tengok yana tu, macam kenal. borak punya borak, tetiba bleyh kuar cerita pasal pergi seminar SPM. diorang cakap diorang pergi, as pown pergi jugak. then diorang kata naik satu bas dengan as. wah. terkejut giler as. tapi kenapa as tak ingat? dan kenapa as tak kenal ayu pada waktu tu? alangkah indahnya hidup as kalau as kenal ayu pada waktu tu. n tak silap as tarikh kami g seminar tu pada 4/6/2007. so officially as kenal ayu waktu tu la walau as tak ingat. hehe.

bagi as, ayu nie seorang yang sangat2 baik, sopan santun, pandai, hormatkan ibu bapa dia, sangat taatkan agama, comey, dan macam2 lagi la. as pown taw ayu tak suka di puji. tapi terimalah pujian as nie yea cayang.=)

ayu takkan suka kawan2 dia ada masalah even sikit. kata2 dia akan penuh nasihat, buat kita nie bertambah bersemangat.pandai bergurau lak tu. tak hairan la ramai yang sayang dia, dan dia ada ramai sahabat. as cemburu gak kadang2. hehe. kalau as pergi rumah dia, mak ayah dia akan layan as macam as sebahgian dari keluarga diorang. besh sangat kalau pergi umah ayu.

kalau as ada masalah, ayu la tempat pertama yang as akan ngadu masalah as tu. memang da tak cari orang lain da. sampai kalau gado ngan si dia pown akan ngadu kat ayu gak. ngee. dan minggu nie as demam, ayu la yang paling risau even dia jauh dari as, hari2 dia tanya tentang kesihatan as, berbanding yang dekat dengan as, tapi buat tak peduli. as hargai semua tu cayang. dan maaf sebab as tak balas mesej cayang, kredit da kong. huhu.

ape pown, terima kasih sangat2. ayu memang kawan yang baik. terlalu baik untuk diri as. dan sebab apa yang ada pada diri dia la as mula berubah sedikit demi sedikit, insya allah. as kagum dengan peribadi dia, as suka sikap dia. dan kalau boleh, as nak sikap macam tu. ayu bagi as, anugerah allah untuk as, yang tolong as kenal sikap2 yang yang baik. kalaulah as kenal dia lebih awal, mungkin as akan jadi lebih baik. sekarang as jahat lagi. haha.


*both of u are my best friend!!!sayang korang...=)*

dua2 sahabat as, dan dua2 as sayang. tapi tak leyh lebih2 la sebab depa dua nie adalah C_UP_E. (ayu dan adi, sila isi tempat kosong. haha) dengan adanya diorang, as rasa as dah tak kisah kalau kawan2 as yang lain nak pulau as ka, nak jauhkan diri dari as ka, or nak kutuk2 as sebab as taw, di belakang as ada dua orang sahabat as yang cukup untuk diri as. yang akan tolong hiburkan hati as, tolong as di waktu as sedih. as tak mintak lbeyh2 lagi da. dah ada dua orang sahabat nie dalam hidup as pown, as dah rasa bertuah sangat2 da. apa yang as cari dalam hidup nie adalah sahabat sejati, bukan kawan yang hanya pada nama.

i think, that's all la kowt. sakit da jari as taip panjang2. tak sangka lak bleyh taip panjang2 sampai macam nie. hehe. k. daa. salam. take care.

p/s: hargailah sahabat anda. sahabat dan kawan berbeza. hilang kawan senang ja bleyh cari kawan baru. hilang sahabat, ingat senang nak cari ganti??




Friday, December 24, 2010

my crazy side...





sekarang as dengar lagu dengan maksimum volume.
mula2 tadi rasa cam nak pecah telinga.
now da makin ok.
hehe.
as nie ada perangai yang kadang2 tak bapa nak betul.
biul?
maybe la.
selalunya as akan dengar lagu volume kuat2 nie bila as ada masalah, or dengar mak as berleter.
ngee. taktik yang as selalu guna.
tpi malam nie napa ya?
as ada masalah kah?
or mak as tengah bebel?
err..
off coz la mak as tak bebel sebab as ada kat kulim.
so, kenapa?
kenapa mesti seksa telinga as eh?
ntah la.
mungkin sebab as cemburu.
atau mungkin sebab kepala as tengah ting tong skunk nie.
ting tong napa?
*ish. banyak songeh lak*
*i'm sad today, yesterday, and maybe tomorow*
ish.
ntah la.
yang pasti, skunk nie my crazy side is coming out.
become annoying to anyone.
easily get upset.
my mood are really not well.
*PMS kowt??*
sensitif jer aty nie rasa.
kalau boleh, malam nie nak tdo, then tamaw bangun da.
as da tak larat nak fikir macam2.
n tak da tempat nak luah everything.
*miss my PB!!!T_T*
as perlukan sum1 yang as boleh percaya.
arrghh
sakit kepala.
skunk da selalu migrain.
kenapa nie?
kenapa mesti jadi macam nie?
*i don't noe y i'm b like this*

as tak suka.
as tak suka
as tak suka!!!
kadang2 senyum pown da palsu.
ketawa dalam dalam menangis.
cakap dalam terpaksa.
YA ALLAH, give me a way for me to out from this problem.
tears, please, don't easily go out from my eyes.
please.
be strong.
stop hoping something that not happen.
stop put high hopes to anyone.
stop rely on other person.
u such a tough girl.
u such an independent girl.
u can do anything by your own.
u can do it.
trust ur self.
trust ur heart.
juz b urself.

p/s:as tataw napa jadi macam nie. maye puca dari as sendiri. yea. it's happen because of me.lepas nie, tak da lagi "budak mengada2." i can do everything by my own, juz like before. i know i can.



Thursday, December 23, 2010

entry pendek...



kadang2 diri ini ingin di manja,
di belai,
di pujuk,
dan di beri perhatian...


p/s:juz a simple word to tell a simple things......

Wednesday, December 22, 2010

main boling bersama dak umah...wee


elop suma.
baru2 nie as ngan dak umah as g men boling.
*saja nak gtaw*
nie kira 1st time la cukup2 8 orang suma g main boling.
kalau tak, mesti ada ja yg tak da.
balik kampung la.
tak da duit la.
malas la.
dan bersempena duit PTPTN da masyuk *horey*, kami pown plan la nak main boling per suma.
wah.
as pown da lama tak tunjuk ketereran as main boling.
jangan main2 dengan as taw.
terer nie.
*terer baling bola dalam longkang. shh*
haha.
so malam ahad tu jugak kami g main boling.
tapi, tak suma la nak main.
5 orang jer yang nak main.
as, julia, zatie, ayu n wani.
azie, kak pain n fa tak mau main la plak.
it's ok la.
da nampak da la sapa yang nak kalah ngan as dan sapa yang akan kalahkan as.
hua3.
nie ada beberapa gambar yang as sempat ambik.
ada banyak lagi.
tapi terlupa da nak amek kat kawan as.
*owh. ayat biasa.tak heran la kalau as terlupa.da as nie memang jenis cepat lupa.*
check it out..^_^


muka2 tak takut kalah ngan as. *yea la sebab as tak menang,saja jer bagi peluang tu. haha*

azie n wani. yang kak pain tu tetiba ja masuk. kan da jadi pelik muka nya.hehe.

tie yang sangat excited as nak amek gmbar dia. ala2 artis g2.

peace.!!!!
ngan julia yang tinggi n besau..

aswani n hazwani. ratu baling bola masuk longkang. hahahaha.
inilah gaya PRO!!
dan ini gaya PROSAK...kah kah kah.

da penat baling bola masuk longkang, it's makan time!! main nya tak seberapa. tapi mam jer yang lebih. haha.

e2 la serba sikit gmbar masa kat Ole-Ole superbowl. memang besh la dapat spend time ngan budak2 rumah as. diorang memang sproting. n as harap ukhwah budak2 rumah as akan kekal la. tamaw gado2 macam rumah lain. hal rumah tangga kita jangan gtaw kat orang. aib tu. dosa. hehe.

bila lagi yea dapat spend time macam nie lagi? jom main boling lagi. time tu kompom korang tak menag nye. hehe. hari tu as saaj ja bagi peluang. kalau as main betul2 tak da nya korang suma nak menang.*alasan klise!!*

p/s:hepi beday zatie. besh la rumble ang semalan. buka idea aku..aku tukang rakam ja. kita tunggu orang yang besday 30/12 t lak k..hehe..


Sunday, December 19, 2010

malas vs rajin



wee...
as update ag.
(gila bangga)
al maklum la as kan da jrang2 nak update blog.
so bila kena masa and kena tempat yang leyh on9 free, as update la.
haha.
as da kat poli lagi neyh.
ngah wat group discussion lah kononnya.
mula nya cakap nak siapkan report hari nie jugak.

*wat report wat report*

kononnya rajin la nak siapkan keja tu jugak.
tamaw tangguh2 lagi da.
1 group semangat ja nak wat report bagi abes.
chaiyok2!!
tpi bila da dapat internet yang tak blok facebook and seangkatan dengan nya, (kalau guna WiFi poli that those things kena block. huh. i against all that. as da tak leyh on9 facebook dalam kelas lagi da. wahaha) tros jadi malas nak wat keja.
taw melayan facebook, blog, and so on.
hehe.
nie 1 group wat keja jarak jauh.
keja mengOn9 kan diri.
baca komik dan segalanya.
ngee
da jadi malas nak wat keja.
alasan kami, "ala, rilek la. kena anta rabu. bukan esok."
good excuse kan..=_="
hari selasa nanti kompom masing2 tido lewat wat keja.
well, besa la.
keja last minit.
sapa tak suka wat kan.
hehe.
da2.
as banyak ag keja nak kena wat.
chatting, blog walking, you tube, and so on.
keh3.
daa.
salam.
take care..=)


*comel kan pic nie.as suka.*


p/s:malam nie jom men boling!!hoyeaah..

Saturday, December 18, 2010

kenapa perlu ada perasaan cemburu???








semenjak dua menjak nie, as ada terfikir, kenapa wujudnya perasaan 'cemburu' dalam diri manusia nie. well, kalau da sebut cemburu, secara automatiknya akan di kaitkan dengan perempuan lah. yea la, perempuan nie kan sangat kuat cemburu. sampai kawan as pernah gtaw as, perempuan kalau tak kuat cemburu, tak nama perempuan la. What?statement apakah itu? tapi kan. bila as fikir2kan balik dengan diri asyang agak kuat cemburu nie,so, betul la kowt statement tu. haha.

walaupun perempuan nie kuat cemburu *terutama as*, tapi laki pown kuat jeles gak kan. oh, don't deny it la man. i know it la. (gila wat pala taw. kang da lak yang benci as. ngee)cuma yang best nya laki nie, diorng nie kadan2 pandai sembunyikan kecemburuan diorang tu. kalau diorang cemburu awek diorang mesej or cakap dengan laki lain, first of all, diorang akan diam dulu, then cakap it's ok. tapi daam hati, tak siapa tahu kan. ntah2 ngah merancang nak wat tindakan pape kan. wahaha. gler2. itu yang as kagum dengan kaum lelaki nie. lain macam perempuan, kalau cemburu, memang show gler2 la. sampai jumpa sedara perempuan pown takbagi *wahaha. i terasa.ngee*
da nama perempuan, dalam hati perempuan nie ada macam2 cemburu. cemburu tengok orang bahagia, cemburu tengok orang lebih dari diorang, cembure dapat pakwe nsem, cemburu dengan kejelitaan orang dan macam2 lagi la. *adeh, susah kan jadi perempuan. sapa kata senang?*
see, hal2 macam nie pown perempuan boleh cemburu taw.

as sendiri pown mengaku, yang as nie memang sangat kuat perasaan cemburu. sampai satu tahap, as wat si dia ngan sedara dia berjauhan, adeh. maaf2. tak der niat nak wat macam tu pown. huhu. selain tu, as sangat2 cemburu bila ada kawan2 as lebih pandai dari as. ok as mengaku as malas nak belajar, macam mana nak pandai kan. nguu. jeles la bila dalam kelas, ada yang dapat jawab tiap kali lecturer tanya. yang as, dok fikir2 amenda la yang lecturer tu dok tanya. waa. as memang tak pandai. jadi as memang boleh cemburu kan? hehe.
yes i know i;m not that cute. so don't get jealous with me ok?agaga.

cemburu nie kadang2 baik, tapi banyak yang tak baik nyer. cemburu tu boleh, tapi jangan la over sangat. kalau over, macam2 ha bleyh jadi. lagi2 cemburu buta. tataw ape sangat, tetiba cemburu. bahaya tu. lagipown tak adil la. sepatutnya siasat dulu, taw yang sebetulnya, baru nak cemburu ke, apa ka.

kalau dalam relationship, tak dak cemburu pown tak leyh gak. nanti macam tak ada rasa kasih sayang lak. dalam hubungan tu kena ada jugak perasaan cemburu tu. baru kasih sayang tu sentiasa ada. cewah. da macam doktot love lak as nie kan. hehe.
paper pown, kalau korang ada perasaan cemburu tu, control2 la k. jangan sampai merosak diri, merosak orang lain sudah la. fikir guna akal, jangan guna nafsu k yek. sekian wassalam.!!!=)

p/s;as nak kurangkan perasaan cemburu dalam diri as nie. huhu.

Wednesday, December 15, 2010

lappy saya sudah chat....hehe....


*per2 kena bagi salam dlu. sila jawab salam ok. hehe*


*gmbar lama, muka dulu2 pown lama. yang pasti skarang nampak lebih muda. haha*

ini gambar lappy as.
lappy as da chat taw.
(cam kerek jer an? haha.)
tak pe. kerek p la.
janji as hepi.
sebab lappy as dalebih dari sebulan tak leyh di guna.
well, besa la bila dapat tuan yang extreme ganas macam as, memang senang la rosak.
haha
*sila elakkan as guna lappy korang k. hehe*
as anta g repair 2 minggu lepas.
tapi memandangkan as sekarang nie tengah bankrap, so tiap malam as derita merindu la memikirkan apa yang apek tu wat kat lappy as yang masih dara nie.
hua3.
my da part merapu as.
besa la.
lama tak merapu macam dulu2 an.
hehe
ape pown, lappy as nie da agak buruk da.
da bnyk calar nya.
tapi as sayang taw lappy nie.
banyak jasanya kat as.
yang penting, hadiah dari ayah as.
huhu
owh ya, maceh yea kamu.
sebab bagi as pinjam wet kamu.
as tak mintak pown la.
pape pown, maceh sangat2.
sebab kamu as bleyh godek2 lappy as.
kamu da jadi num 2 la.
nyesal tak?
haha.
k la.
da dekat magrib.
as nak g mandi n solat.
daa.
salam.

p/s:kamu bf terbaik dari ladang....~

Saturday, December 11, 2010

hey kamu, yea, kamu la!!!


hey kamu, yea kamu la,
ape tengok2 blog saya?

hey kamu, yea kamu la,
kamu taw saya sayang kamu kan?

hey kamu, yea kamu la,
kamu taw tak tiap hari saya rindu kamu?

hey kamu, yea kamu la,
bila kita hang out sama2 lagi eh?

hey kamu, yea kamu la,
kamu taw kan saya kuat cemburu?

hey kamu, yea kamu la,
kamu taw kan saya cepat menangis?

hey kamu, yea kamu la,
kamu taw kan saya tak bleyh bila kamu tak contact saya langsung?

hey kamu, yea kamu la,
kamu taw kan saya suka kamu yang suka mengusik saya?

hey kamu, yea kamu la,
kamu jangan buat serius2 ngan saya ok?saya tak suka.

hey kamu, yea kamu la,
saya da rindu kamu lagi la, bila kerja kamu nak abeh nie?

hey kamu, yea kamu la,
saya tetap nak kaler ijau or biru untuk wedding kita nanti ok?

hey kamu, yea kamu la,
ape senyum2?

hey kamu, yea kamu la,
cinta saya hanya untuk kamu taw?

hey kamu, yea kamu la,
saya tak kisah la kamu nak keluar dengan twin, betul!!

hey kamu, yea kamu la,
saya sayang kamu sangant2!!!~wink~

p/s:as da malu....haha

Wednesday, December 8, 2010

kesakitan itu mengajar erti menghargai sebuah kebahagian...



tetiba as rasa as nak tulis pasal menda neyh. mungkin sebab as terasa nak bebel banyak2 kowt.hehe.takda la. saja2 ja.

actually, as bukan pandai sangat dalam nak nasihat2 orang neyh. nasihat diri sendiri pown kadang2 tak lepas. apatah agi nak nasihat orang lain kan. tapi, setakat mana as mampu tolong,as tolong la. kalau as tak mampu tolong, jadi tukang dengar pown jadi la.

as nie bukanlah jenis yang bleyh tengok kawan2 as ada masalah. lagi2 kalau ada yang nangis2 depan as. as cepat kesiankan orang lain. kalau ada kawan2 as ngadu kat as tentang masalah diorang, as dengar dlu. fikir ayat terbaik untuk tenangkan aty diorang. kalau bleyh taknak tengok diorang nangis2 depan as. sebab nanti as akan nangis lagi teruk.betul taw. haha.

kebanyakan kawan as akan ngadu pasal masalah kapel diorang. biasala. kapel mana yang tak pernah ada masalah kan. as pown ada masalah kapel gak. tapi alhamdulillah ok lagi setakat skunk ni.lain la kalau kapel tu perfect kapel. tapi, ada ka perfect kapel??hehe. ada gak yang ngadu duit tak cukup la, masalah family la. macam2 lagi la. ada yang kata masalah diorang la yang paling teruk la. ya ka paling teruk? hurm, tak kowt.


sebenarnya kalau kita kata apa yang kita hadapi tu paling teruk ingat la lagi ramai lagi manusia kat luar tu ada masalah. mungkin berkali ganda dari apa yang kita hadapi. dan jangan sesekali pertikaikan apa yang kita hadapi tu. apa yang ALLAH aturkan dalam hidup kita, itu adalah yang terbaik. ada hikmah yang tersembunyi yang kita tak nampak lagi. ALLAH pon takkan turunkan masalah tu kat kita kalau kita tak mampu nak tanggung semua tu.

mulut kita mungkin kata kita tak mampu nak tanggung masalah kita tu. hari2 kita kata macam tu. tapi sedar tak yang apabila kita kata macam tu, sehari demi sehari habis macam tu ja. dan akhirnya kita mampu tanggung masalah tu. see. itu menunjukkan yang apa yang ALLAH turunkan untuk kita tu memang kita mampu tanggung. ALLAH takkan bagi sesuatu masalah tu semata2 nak bebankan hambaNYA, tapi sekadar nak uji sejauh mana taha keimanan hambaNYA tu ja. nak tengok hambaNYA ingat tak ALLAH. jangan masa ada masalah ja ingat ALLAH. bila da settle masalah tu, lupa terus.tak baik la.

yang penting, cara kita handle masalah kita tu. cara macam mana nak hadapi masalah tu. kalau minda kita kita tak mampu nak handle masalah tu, lambat laun kita memang takkan mampu nak handle masalah kita tu. sebab hari2 kita bagi tau diri kita, jiwa kita yang kita memang takkan mampu nak handle masalah tu. sepatutnya, bila kita ada masalah, kita patut fikir cara bagaimana nak settle kan masalah tu. bukan dengan menangis 24/7, tanpa any idea how to solve it.

yea. mungkin ada yang kata menangis tu satu cara untuk mengurangkan tekanan.menangis memang satu cara yang berkesan untuk kurangkan rasa tekanan tu. bila menangis, buang semua rasa sedih, marah, tak puas hati, geram tu semua with one tears. Insya Allah akan jadi lebih tenang selepas tu. tapi jangan la sampai nangis tak henti2.tak da gunanya menangis tapi tak fikir cara nak selesaikan masalah kita tu. cara penyelesaian masalah bukan dengan menangis non stop. it is very useless to do nothing unless crying.

paling penting, kita patut percaya pada diri kita. kalau kita tak mampu nak handle sorang2 masalah tu, cari la someone yang kita percaya untuk luah masalah kita tu. mana taw, dengan berkongsi dengan sahabat kita tu, kita mampu nak settlekan masalah tu kan. pendapat kedua memang sangat di perlukan bila kita ada masalah yang besar. tak terdaya as rasa kalau kita nak tanggung masalah tu sorang2. kita bukannya robot. robot pown ada limit dia, ada masalah gak.hehe. tapi awas!!jangan sampai kita cerita kat orang yang tak bleyh di percayai lak. kang masalah lain lak yang timbul, naya jer. hehe.


percayalah, kesakitan itu mengajar erti menghargai sebuah kebahagian. jangan sangka hepi2 as, as bebas dari masalah. as pown ada masalah as jugak. tpi tak suka tunjuk. hanya yang terpilih jer yang taw. n tak ramai pown jadi yang terpilih. hehe.

hurm. as da tataw nak bebel pe ag da. ag pown hape2 la as taip nie. ades. da. salam. take care you all.

p/s:senyum mampu kurangkan tekanan. jadi senyum2 la selalu k.....=)

Sunday, December 5, 2010

maafkan aku kerna aku tak sempurna....

salam untuk pembaca bog as yang merapu nie...=)

as da tekad untukrajin2 update blog as yang tak seberapa neyh. Insya Allah, selagi as mampu, as akan ajen2 update blog nie. as cuba k..=)

kali nie, as nak mintak maaf untuk si dia.
maaf sebab as tak dapat jadi teman terbaik untuk dia.
maaf sebab banyak susahkan dia.
maaf sebab si dia perlu melayan 'kerenah' as yang sangat melampau.
kalau dahulu, as mungkin banyak berjanji itu ini.
berjanji untuk tidak meminta lebih dari apa yang si dia mampu beri.
tak meminta untuk terlalu di manja.
berjanji untuk sentiasa memahami diri si dia.
menerima si dia seadanya dia, sebagaimana si dia menerima as.
tapi ternyata untuk melaksanakan semua itu, as tak mampu.
bibir ini acap kali berjanji itu ini.
tapi hakikatnya as masih lagi punya banyak kelemahan.
bibir ini juga banyak sakiti hatinya.
perangai ini banyak membuat si dia memendam rasa.
kadang2 as sedar.
tapi entah kenapa as masih lagi degil, keras kepala.
kadang dia letih, as tetap memaksa untuk itu dan ini.
dan pabila si dia tidak mampu untuk tunaikan semua itu, rajuk as akan bermula.
si dia pula cuma mampu menahan rasa.
maaf.
as terlalu ikutkan perasaan.
as sepatutnya menjadi lebih matang seiring usia as.
tapi lain pulak jadi nya.
makin besar, makin menjadi.
mungkin kalau dulu, sifat dan sikap as tak begini.
semuanya boleh di lakukan sendirian.
tapi bila unya insan istimewa, segalanya berubah 360 darjah.
dari sebesar2 perkara hinggalah hal yang remeh temeh ingin di lakukan bersama.
mengadanya as!!

untuk si dia,
ketahui lah bahawa rajuk as inginkan pujukanmu.
marah as kerana kecewa memasang angan terlalu tinggi.
bebai as kerana inginkan perhatianmu.
tak perlu berjuta kata2 manis.
cukupah ungkapan ringkas yang mampu membuat bibr ini tersenyum indah.
tak perlu hadiah mewah.
cukuplah sekadar ingatan dari mu.
as bukan budak manja.
tapi kadang2 naluri ini tetap ingin di manja.
setiap kali penolakanmu membuat hati ini berjauh.
tapi cinta ini tetap miikmu....
salam sayang...

p/s:maaf di atas segaanya. segaa sakit di hati. maaf juga kerna pernah menipu dirimu. ini kerna aku tidak sempurna sebagai manusia...

Thursday, December 2, 2010

saya cepat terasa..

salam.

as sekarang nie cepat jer nak terasa.
ntah napa ntah.
dulu tak macam nie.
patut nya makin meningkat muda, makin matang.
tapi lain lak jadi nya.
sket2 nak terasa.
napa nie?
as tak suka la as jadi lembik macam nie.
nak jadi macam dulu.
susah nak terasa.
susah nak bebai2.
huhu.
adeh.
susah nya macam nie.
tak strong betul la kalu cepat terasa.
menda kecik leyh jadi besaq.
pastu gado2.
tarik muka.
erk.
huduhnya pangai as.
maaf yek.
mungkin perubahan hormon kowt.
agaknya la.
hehe.


pe pown, as akan cuba kuatkan aty as semula.
sama macam dulu2.
so senang la as nak gaduh ngan kawan baik as yang sengal manjang tu.
nak kutuk2 dia pown senang.
haha.
jahat2.

p/s:i want my old me. but life must go on rite?so, accept everything...=)

Monday, November 29, 2010

putus cinta

bila baca post nie jangan salah sangka as lak putus cinta. bukan la. stil bertahan lagi ok. hehe.

cuma as teringat masa semester lepas kat kelas as, ada la junior as g kelas dengan mata bengkak. as tak tanya lagi napa. tapi dia cakap dia demam. ohh. demam.tak pa la. tapi masa dia berborak ngan kawan2 dia, baru as taw dia putus cinta dengan pakwe dia. patut la mata bengkak. ada sebab lain rupanya.

as jenis tak bleyh tengok orang nangis depan as. nanti as pown nangis sama. hehe. sensitif sket as nie. bila tengok kes cm nie, as teringat as pernah wat post pasal menda neyh kat post2 sebelum nie.

as pown pernah jatuh cinta n putus cinta jugak. itu normal la. cuma cara nak menghadapi saat-saat putus cinta tu yang penting. macam mana nak handle benda nie. nak kawal emosi kita. sekarang nie macam musim lak. ramai kawan-kawan yang agak rapat dengan as putus cinta. kesian diorang. as tak dapat tolong, as jadi tukang dengar pown jadi la. tapi yang tak tahan nya, mesti masing-masing suruh as cari someone untuk diorang lak. adoi. as bukan supplier kekasih yea kawan2. hehe.

mungkin tu caranya untuk wat kita lupakan kekasih lama kita kan. dengan cari orang baru. betul jugak. life must go on. takkan la nak sedih2 selalu kan. tak nikmat la hidup di dunia nie. cuma jangan la nak cari pengganti cepat sangat. maksud as bila baru jer kenal, terus nak couple. kalau couple pown, comfirm feeling tu kurangnya. sayang tu pown kurang gak. couple untuk balas dendam, untuk lepas kan rasa sunyi, untuk tunjuk bahawa korang jugak bleyh hidup tanpa ex korang tu. as cukup tak suka kalau macam tu. nampak macam desperate sangat. then tak sampai berapa bulan couple, putus lak. alasan sebab tak serasi la, itu la, ini la. hah. lepas tu sedih balik.

sebab tu la perlunya kenal somebody tu betul2 dulu. jangan lepas putus cinta, ada yang mintak couple, terus terima. seeloknya fikir masak2 dulu. kenal hati budi masing2. kenal tahap kemampuan masing2 kalau get along in a relationship. baru hubungan tu insya allah akan tahan lama.

as akui bila baru putus cinta hati nie memang sakit, rasa sunyi jer. as pernah rasa semua tu. lagi2 bila kena tinggal tak bersebab. rasa sakit sangat. kalau putus bersebab, dengan alasan yang munasabah tu, feeling dia lain sikit. betul as cakap.



as ingat lagi masa as putus cinta dulu. hari2 as nangis. tu kira first experience as. memang sedih sangat. tapi lama2 as ok la. tapi lepas tu as nak mulakan relationship baru memang as hati-hati sikit la. takut nak ada relationship baru pown ada. lepas tu as ada couple baru. tapi lagi la tak tahan lama. lepas 2 pengalaman tu, lama jugak la as mensolokan diri. susah as nak percaya lelaki lagi. takut kena tinggal lagi. suma ada.

tapi sekarang as da tak solo da la. hehe. as harap kali nie berkekalan sampai anak cucu cicit la gamaknya. hehe.

cuma apa yang as nak tekan kan kat sini, cara kita handle feeling kita bila kita da putus cinta. ada orang tu, masa couple elok jer berleluving. bila putus ja, time tu la taw perangai sebenar nya. segala macam caci maki kuar. astagfirullahalazim. tak elok la macam tu. as tak suka la macam tu. bila kapel baby hubby. tapi lepas putus hubby macam bab*. adoi. tak baik la.

kalau geram macam mana pown, fikir la. mungkin ada something dalam diri kita yang masih tak kena untuk diri ex kita tu. perbaiki diri kita. jangan sebok kutuk ex kita tu. tu nama nya kita pown salah gak. ingat janji ALLAH dalam Al-Quran. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. da sebaliknya. jadi, nak dapat pasangan yang baik, kita kena jadi baik dulu. ok.

eh. panjang nya berleter. mula tu nak taip yang lain. tapi lain lak yang as tulis. hehe. maaf maaf. as pown tak nak la berleter panjang2. tak larat jari as yang comel nie nak taep. hehe. itu jer la kowt yang as nak taip. nanti2 kalu as rajin as taip lagi k. untuk yang putus cinta di luar tu, jangan la sedih2 sangat. life is too short. enjoy it as much as u can. kalau layan rasa sedih tu, kompom akan bertambah sedih. so jangan ingat sangat ex2 korang tu.ingat ALLAH lagi bagus tau. =)

p/s:sakit taw putus cinta.....=(

kembali bernafas......=)

ASSALAMMUALAIKUM.....

akshirnya blog ini lembali bernyawa. selepas setika di biarkan kesunyian tanpa sebarang update.sampai dah berhabuk2 da blog nie.

kalau sebelum nie, menggunakan ganti nama 'teman', da tak da dah. bersesuaian la dengan wajah baru blog nie, so everything must be new kan. so as akan sentiasa mengupdate blog ini supaya tak ilang serinya. insya allah. =)

setakat ini sajalah intro untuk kali nie. as akan update lagi di lain kali k. rindu nak wat short merapu story agla. hehe.

daa. salam.

p/s: perubahan itu perlu seiring dengan peredaran waktu....

Saturday, October 9, 2010

last entry...perhaps....

salam....
teman da takkan update any story here anymore.
teman da wat blog baru.
well, saja suka2.
blog nie teman still akan buka sebab blog 1 ag under progress.
sebetulnya teman bukan tau sngt pown.
haha.
ok.
that's all.
daa...
salam..

p/s:blog nie da makin tak besh...huhu

Tuesday, September 21, 2010

pengumuman

salam....

juzt want to tell that,
BLOG INI SEMAKIN PUDAR......
PUDAR...
DA PUDAR....
HURM...

P/S:minat untuk berblog da ag..cuma, ntah la..hard to say...

Friday, September 10, 2010

SALAM AIDILFITRI....

SALAM...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTRI untuk keluarga teman, sahabat2 teman, pembaca blog teman, dan seluruh kaum muslimin dan muslimat sekalian.

raya tahun nie mungkin kurang serinya.
seriously teman tak rasa cam raya pown.
cam hari2 besa ja...huhu
mungkin sebab sepupu teman kat kampung eksiden petang semalam.
kesina diorang.
kecik2 ag.
sorang tu patah betis.
sorang ag agak kritikal la.
bru umur 4 tahun.
diorang kena langgar ngan moto masa nak lintas jalan.
budak2.
mdiorang tak pasan kowt moto tu.
nie pown suasana kat kampung teman langsung tak besh.
tak macam taun2 sebelum nie.
meriah gler.
nie suram jerk.
huk3.
tak pa la.
masih dalam mood bersedih.
takkan nak wat hepi2 lak kan.
teman berdoa semoga adik aina cepat sembuh la.
skunk dia ada kat hospital alor star.
adik ida da kuar hospital kowt.
hurm.
pesan teman, hati2 la time neyh.
jalan sesak.
ingat2 la orang yang tersayang....

p/s:selamat hari raya...maaf zahir dan batin..=)

Tuesday, August 31, 2010

kadang2....aty ini mudah terpesong....




kadang2 aty ini mudah terpesong.
mudah menurut kata aty yg nyata salah.
menurut ke lembah durjana.
hingga melemahkan iman.
kadang2 aty ini inginkan ketenangan abadi.
tapi di halang ketamakan duniawi.
kadang2 aty ini terlalu inginkan nikmat syurgawi.
tapi nikmat duniawi lebih menguasai.
walau tahu nikmat duniawi penuh noda dan dosa.
YA ALLAH..
lindungi lah hambamu ini.
sesungguhnya hambamu ini terlalu mudah terpesong.
hingga kabur mana 1 jalan yang ingin di pilih.
walau jalan yang benar sentiasa di depan mata.
YA ALLAH.
berikanlah aku nikmat dan syafaatmu.
untuk sentiasa di jalan yang di redhai mu.
hanya kau yang layak ku sembah.
hanya kau yang mampu memeliharaku, keluargaku, sahabatku.
amiinn...

p/s:sesungguhnya aty teman makin terpesong....

Saturday, August 28, 2010

kawan oh kawan...



*nak gtaw awai2, kali nie teman nak tulis panjang2..ngee*

teman ada ramai kawan. kawan jer ramai. tapi sahabat teman tak ramai. ada tak sampai 10 orang pown. teman memang senang nak berkawan, tapi susah nak bersahabat. huhu. dalam ramai2 kawan yang teman kenal, macam2 perangai diorang ada. ada yang baik depan, ada yang mulut puaka, ada yang suka pura2, dan macam2 ag la. ops. tak suma jahat tau. jahat tu kan objektif. susah nak jangka jahat seseorang tu macam mana kan.

teman tak suka mengutuk orang. lagi2 di bulan puasa yang mulia neyh. lagi la. syaitan tak dak, kita lak yang jadi syaitan. ish3.

apa erti kawan bagi korang? adakah kawan tu kena ikut apa yang korang cakap? tak ikut t korang kena boikot lak. adakah kawan tu kena jadi hamba korang?tak ikut t kena pinggir lak. adakah kawan tu kena beralah jer everything korang nak paper? tak ikowt kang korang kena chop selfish lak? adakah kawan bagi korang kena sentiasa give sumting kat korang?

sebenarnya macam2 yang ada dalam fikiran teman tentang "kawan". teman susah nak percaya orang. jadi terus terang teman cakap, teman memang tak percaya kawan teman. teman lebih percayakan sahabat2 teman. sebab diorang sentiasa ada untuk teman. faham teman. dan terima teman seadanya. thanks to them.

cuma, skunk nie, telinga teman tak tahan bila ada "kawan" yang baik di depan, tapi belakang, masya allah. mulut memang tak da tapis2 da. cakap ikut suka aty ja. da tu kata macam2 lak tu. yang betul ag banyak dari yang betul. dan yang paling penting bila da jadi macam nie tentu la si pengutuk akan menang dari segala aspek. baik dari segi tingkahlaku, perbuatan, dan segalanya. yang kena kutuk akan jadi seburuk2 orang.

teman tak cakap kosong. memang jadi depan2 teman, teman dengar sendiri. tapi maleh nak kata pa,. juz dengar ja (da rasa berdosa sebab da jadi macam subahat lak..huk3.)

teman cukup tak suka bila ada orang yang baik depan, tapi jahat di belakang. sedangka dengan orang lain bleyh buat macam tu, dengan teman ag la blwyh kan. kalu tak puas aty, cakap depan la. ag senang. ini kutuk belakang. hanya pengecut ja yg buat macam tu.huhu.

kalu da kata tak ikhlas, kta ja tak ikhlas. kan senang. kalu tamaw maafkan, kata ja tak payah maafkan. abeh cta. jangan dok kata " ok, aku maafkan kau". tapi dalam aty, 'huh, jangan harap aku maafkan kau'. jangan kata " aku halalkan apa yang kau pernah amek". tapi dalam hati, 'tak dak halalnya. sampai mati aku tak halalkan. biar kau terus berdosa dengan aku sampai mati'.

aduh. tu hipokrit nama nya. buat2 baik. ok2. teman tamaw tulis macam2. lain orang lain caranya. tak pa. manusia buat kesalahan. teman pown ada banyak wat salah gak. tak pa la. selagi tak babit teman, teman bleyh diam ja la. takkan nak masuk campur lak kan. biaq la. asalkan dia bahagia. huhu.

k la. maleh nak taip banyak2. t ag banyak teman tulis, ag banyak hal yg tak baik teman tulis. huhu.

k. daa. salam. tke cre..

p/s:they don't know what is friend...that's what i can say....

Sunday, August 22, 2010

to be honest,i wanna say that..........

salam........
To be honest,i wanna say that i'm sad..
I'm sad with what happen 2 me..
I'm sad when i failed 2 make person that i love be happy with me..
I'm sad when i always put high hope,n then i can't make it..
I'm sad when i can't fulfill what i promise..
I'm sad when i can't understand what i should understand..
I'm sad when things getting worse n worse..
I'm sad when i make him sad..
I'm sad when i wanna cry,but there' people surround me,so i have 2 keep my tears..
I'm sad when people lied 2 me,n hide something behind me..
I'm sad when people can't be honest 2 me..
I'm sad when i miss someone damn much,but i still can't meet them..
I'm sad that i will act stupid when i got chance to make things better..
I'm sad 2 pretend that i always strong..


P/s: there's a word says that 'people that we love will hurt us so much..'is it true??maybe yes,and maybe not..hurm..

Wednesday, August 18, 2010

adik lia..

salam..



ini adik teman..
Adik lia..
Pic nie teman amek masa da demam..
Cian kat dia..
Muka p0wn x ceria..
Tapi dia tetap manja ngan teman..
Tido ngan teman tiap malam..
Windunya teman kat dia..
Kalu teman balik umah mesti dia my kat teman,then mintak gula2..
Hehe..
Sayang sangat2 kat adik lia..
Esok teman nak balik umah..
Nak main ngan adik lia..
Nak buli adik lia..
Besh buli dia..
Ha3..
Dia nie kira penyeri kat umah teman la..
Kalu dia xda mesti b0wink gila..
Time dia demam p0wn teman rasa b0wink gler x leyh buli dia..
Huhu..
20/08 nie besday dia..
Nak bagi apa eh..
Hurm..
Bagi abng ipar la kat dia..
Hik3..
Gatai lak..

P/s:adik lia is my best sis..=)

Monday, August 16, 2010

alone...,.....

salam..

Walk alone..
Go sum where alone..
Cry alone..
Do anything alone..
So it's better 4 me 2 be ALONE........


P/s:i cry alone,but laugh together..........

rindu....

salam..

Teman rindu msa dlu..
Masa teman rapat dengan sahabat teman..
Rindu saat dulu..
Bleyh gado2,kutuk2..
Skunk da x mcam 2..
Masing2 jauh..
Masing2 sibuk..
Masing2 ego..
Ik0wt2,skunk temam da banyak tataw pasal sahabat teman..
Da macam orang asing da..
Kalu mesej p0wn,sket2,then gado,pastu masing2 diam..
Hurm..
Teman tamaw ilang sahabat teman..
Teman da pernah ilang sahabat..
Tamaw ilang ag..
Tapi ntah la..
Temam tataw nak kata cm na..
Rindu sahabat teman sangat2..
Lama mana nak jd cm nie,ntah la..
Mungkin akan lagi lama kalu tros ego macam nie..
Hurm..
Sedih..

P/s: perlu sahabat bru??x k0wt..

Wednesday, August 11, 2010

SELAMAT BERPUASA!!!

SALAM...
yea..
da puasa..
besh nya.
teman da ada kat umah teman.
besa la..
kalu bulan puasa teman jadi manja sket,.
tiap minggu teman balik.
hehe.
nak berbuka ngan famili la.
baru da feel puasa kan..
even time teman tak bleyh posa pown teman akan bali kga.
ops..
haha.
teman tak pa.
teman pompuan..
pompuan kan special banyak..
hehe..
pe pown, di bulan yang mulia neyh, teman harap teman akan dapat syafaatnya la..
kalu sebelum nie teman ajen g dating,insya allah teman akan kurang kan dating tu..
kalu sebelum nie mulut teman tak de insurans, teman akan usaha bagi ada insurans sket..ngee.
kalu sebelum nie teman asyik mam jer, teman akan pastikan teman akan mam pada pukul 7.30 malam..
kalu sebelum nie agak liat nak bagi penuh solat 5 waktu, teman akan usaha sehabis mungkin untuk penuh kan, sekali dengan terawih lagi..huhu..
kalu sebelum nie teman pemarah, teman nak jadi cool jer..
lantak la orang nak kata pe pown..
teman senyum jer..
hehe..
pe ag eh..
ha, kalu sebelum nie teman tak jadi kekasih yang baik, insya allah teman akan jadi kekasih yang baik, lemah lembut, sopan santun ,berbudi bahasa,....haha...
tetiba nak gelak lak..
tipu jer tu...
pe pown, di bulan mulia nie, teman nak jadi better la...
INSYA ALLAH..
azam teman taun lepas nak puasa penuh taun nie teman terpaksa la postpone ke tahun hadapan..
al maklum la teman kan pompuan...haha..
k la..
teman da pnat nak taip bnyak2...
t teman update ag..
teman nak update bnyak2 la bulan nie...
tu pown kalu teman ajen..
haha..
k daa...
salam..
take care...

P/S:rindunya nak puasa cam dlu2...huhu..ha, jangan wat2 lupa kata da mula puasa yek..hehe..=)

Monday, August 2, 2010

is there anything???

salam..
kadan2 kita da rasa kita da kenal sum1 tu btoi2 kan..
tapi hakikatnya tak..
mungkin there is sumting that they hide it from us..
that they don;t want us to know..
yeah..
maybe..
i don't know..
it's quite confusing me rite now..
what should i do??
keep silent my self...
or ask??
hurm..
mungkin patut biar jer kowt..
sampai 1 masa nanti, they tell me..
hope so..

p/s:reli want to know the truth..huhu

Tuesday, July 27, 2010

patut kah??

salam..
patutkah teman marah2??
patutkah teman merajuk bila apa yang teman hajati tak kesampaian?
patutkah teman menyebai bila apa yang teman plan tak dapat di laksanakan?
benci nya.
napa teman mesti macam nie?
napa teman tak bole tenang?
napa teman tak tepati janji teman?
benci!!
teman benci diri teman.
benci sangat2.

p/s:so sory dear....i'm to bad to u....

Monday, July 26, 2010

salam....

~wink~

teman ngah hepi.
akhirnya teman leyh guna tenet freely.
bkan free tros la.
kena bayaq gak r.
sapa nak bgi free.
haha.
nie pown try yg celcom.
mahal.
tapi tak pa la.
guna sat2 ja.
bila rasa nak guna teman guna la.
huhu.
pe pown, maceh to my lover.
dia yang wat suma nie pi bleyh.
pai tdoq lewat gar2 nak bagi teman leyh guna.
hehe.
maceh sayang!!!
love u sooo much..
muahx...=)

p/s:leyh wat macam2 r kat blog pas nie.
hehe

Wednesday, July 21, 2010

hurm.....=_="

salam..
ayok...
pas teman ubah blog teman nie, teman da tak leyh edit pe yg teman tulis..
edit kaler tulisan..
edit kedudukan..
ayok...
tak besh r cm nie..
rasa pelik lak..
huhu..
gmbq pown da tataaw amek kat na...
ish..
menci tol cam nie..
nak ubah balik r cm dulu..
huhu..

p/s:betul gak kan...kadang2 sesuatu perubahan tu sukar di terima....hurm..teman da paham da....

Sunday, July 11, 2010

maafkn diriku........

salam..
Teman nak mintak maaf kat insan yg paling teman sayang.
Semalam teman wat benda paling gila dalam hidup teman.
Teman gak wat si dia isau,jd x senang duduk.
Wat dia susah hati.
Sedih bila fikir balik apa yg teman da wat semalam.
Jahat nya diri teman.
Teruk nya teman nie.
Da janji tamaw wat pangai teruk ag.
Tapi teman wat gak.
Teman benci bila orang mungkir janji.
Tapi teman da mungkir janji bnyk kali da.
Bukan untuk dia ja.
Untk dri teman gak.
0wh.
Da beribu kali teman mintak maaf.
Teman takut t si dia da jemu dengan maaf teman,si dia tinggalkan teman.
Aduh.
Teman x sanggup.
;-(
teman kena ubah sikap teman
teman kena muhasabah diri.
Teman kena tunaikn jnji2 teman,pada diri teman,n pada diri si dia.
i love him damn much.
Love hin so so much.
Sori for what i've done that make u dissapointed.
I'll try 2 be the best lover for u.
Juz 4 u my dear.
Muahx......

P/s:i love u so much sayang........

Saturday, July 10, 2010

update akhirnya...




alhamdulillah..
akhirnya teman puny kekuatan untuk update gak blog kesayangan teman nie.
teman tamaw bagi alasan apa pown.
1 ja alasan teman.
teman malas!!
terlalu malas nak taip panjang2.
telalu malas untuk update.
kandang tu teman ada ja idea.
tapi bila malas, suma nya tak mau.
huhu.
entah la.
apa nak jadi dengan teman, teman pown tak tau.


apa pown, kali nie teman nak berbicara panjang sket.
skunk, hidup teman da tak sunyi macam dulu.
teman da ada insan yang istimewa dalam hidup teman.
da ada yang berkongsi kasih sayang dengan teman.
dan teman sayang dia sangat2.
teman akui apa yang teman alami skunk nie berbeza dengan pengalaman teman sebelum2 nie.
mungkin sebelum2 nie teman juz nak mencuba.
tapi kali nie, feeling nya lain macam.
dan teman berdoa, andia umuq teman panjang, teman nak berkahwin, dan habiskan hidup teman dengan insan tersebut.
hanya dia di hati teman.
teman harap perasaan ini akan kekal wat selamanya.
insya allah..

tapi biasa la.
adat bercinta.
mesti ada gaduh2.
setakat skunk, teman tak da la gaduh teruk2 lagi dengan si dia.
juz gaduh manja2 ada la.
tapi semuanya bermula dari teman la.
teman nie kuat cemburu, selalu bebai, selalu marah2.
yea. tu suma sifat buruk teman.
dan si dia hanya mampu bersabar ja la.
lama2 mana dia manpu sabar, teman pown tak tau,
teman cuma takut, akibat perangai buruk teman nie, teman akhirnya kehilangan insan yang teman sayang.
teman tak mau macam tu.
jadi tema perlu berubah,
berubah untuk kebaikan semua.
untuk kebaikan diri teman jugak.
jadi, terimalah perubahan diri teman seadanya.

biarlah ada suara sumbang mengatakan apa juga.
teman tak kisah.
bagi teman, yang tak sempurna itulah yang terbaik untuk diri teman.
sebab tiada orang yang sempurna dalam dunia nie.
teman bersyukur sangat2 punya insan yang terima teman seadanya.
yang tahan dengan perangai teman yang buruk ini,

teman perlu ubah sikap teman.
teman tak boleh terlalu cemburu.
teman tak boleh terlalu mendesak si dia.
teman tak boleh bebai2 selalu.
teman kena faham dia macam dia faham teman.
teman nak dia bahagia dengan teman.
bukan sedih bila dengan teman.

untuk HAMIZUL HASSAN.
terima kasih kerana menerima diri ini seadanya.
love u so much.

p/s:cinta itu indah kita memahami erti cinta.....rindu!!!

Friday, June 25, 2010

da balik poli...

salam...
teman da balik kulim.
da daftar kat poli la semalam.
huhu.
besh gak dapat jumpa bmember2 teman.
da lama tak jumpa depa.
da yang makin segak.
da yang makin kurus.
pendek kata masing2 da berubah la.
teman?
juz still macam dulu la.
maybe da berubah sket2.
hehe.
kelas sem nie suma mula pkoi 8.
hadoi.
tak leyh gak bngun lewat2.
kena bangun awai2 la.
da la budak umah teman ramai.
kena berebut la kalu nak mndi pg2 jawabnya.
nguu,
pe pown,teman da target untuk dapat dekan tahun nie.
insya allah.
tak pernah ag la merasa dapat antara top student.
teringin jugak.
harap2 tercapai la.
insya allah.
n teman juga dekat ngan insan yang teman sayang sangat2.
leyh dating selalu la cm nie.
haha.
tapi dia keja.
tak pa.
teman ok ja,
jumpa selalu pown t borink ja kan.
jumpa jarang2 sudah la.
hehe.
pe pown, teman rindu kawan2 saik teman.
evenda orang tu kata teman da berubah.
huh.
tak heran la.
haha.
t nak lepak ngan depa ag.
tapi depa mau ka lepak or kuaq ngan teman ag?
hurm.
ntah la.
hahaha,
tak pa la cm na pown, janji diorang hepi bersama, n teman doakan diorang akan bersama untuk selama nya.
aminn.
pe ag teman nak tulis yek?
tak dak pa da kowt.
daa..
salam.
take care.

p/s:i miss u like crazy!!!

Thursday, June 17, 2010

berubah kah teman???

salam...

my best fren teman cakap teman da berubah.
berubah kah teman?
hmm.
maybe.
dulu teman nie tak dak la sensitif cm nie.
tapi skunk da sensitif yang amat sangat.
salah sikit nak terasa.
dulu teman tak dak la kuat cemburu sangat,.
tapi skunk teman memang kuat cemburu la.
nape eh??
mungkin sebab teman da makin dewasa kowt.
tapi bukan ka makin dewasa patutnya makin matang ka?
ok teman da tau.
teman makin muda la cm nie.
haha.
merapu!!
mungkin best fren temantu suka teman yang dulu.
tak sensitif sangat.
tapi an, ntah la.
kadang2 tu teman meluat asyik teman ja mula dulu.
why not they all yang mula dlu.
tak dak masalah kan.
kalu ngan orang di sukai tu bleyh lak mula dulu.
so sapa diri teman nie yang dalam diri they all tu??
atoi.
tengok.
da sensitif ag.
aiseh.
teman nak diri teman yang dulu,.
yang kuat, yang tak cepat terasa.
bleyh ka?
cm tak bleyh ja.
manusia kan berubah.
kiranya nie la perubahan teman,
mungkin banyak buruk dari baik.
tapi terima la seadanya.
mungkin yang buruk itu akan jadi baik di masa akan datang kan,
dan teman bukan hopokrit atau lakukan suma nie sebab teman da ada pakwe.
teman wat suma nie atas diri teman.
teman da ras teman patut berubah.
dari segi tingkah laku, perangai, dan penampilan teman.
hmm.
tak pa la.
as long as teman still jadi diri teman.
n teman tetap sayang my best fren a lot.
still macam dulu.
walaupun teman da jarang contact.
jangan isau.
sayang teman tetap tak akan berubah walau teman da ada pakwe.
hmm.
ntah la.
pe pown, teman nak say sori la kat best fren teman tu.
sebab da tak macam dulu.
da tak melawak cm dulu.
da tak ajen contact cm dulu.
n macam2 ag la.
sori k??
takpa.
leyh ja melawak cm dlu,
jangan isau k??
da la..
maleh r nak taip pnjng2.
k.
daa..
salam.
tke cre.

p/s:salahkah membuat perubahan???hurm..

Wednesday, June 16, 2010

ilang tros mood...

salam...

tadi teman semangat ja nak update blog teman.
tapi di sebabkan BUDAK2 SKUL YANG BANGANG TAHAP GABAN+TATAW RESPECT ORANG LEN, tros teman ilang mood.
diorang nie memang bangang.
iktu2 aty teman, mau teman p bagi penampaq free ja kat budak2 neyh.
kalu da tau dok kat cc, wat la cara dok kat cc.
bukan dok kat umah nak wat suka aty nak bapak ampa.
bleyh blah r.
baru dak skul da wat pangai kurang hajaq.
da besaq t ag kurang hajaq r.
ish.
aku benci ngan budak2 kurang hajaq cm neyh.
aku benci gla.
get lost!!!
huh

p/s:try to respect others if u want others respect.huhu

Friday, June 11, 2010

last day

salam...
hari nie last day teman kat naza..
pas nie tak dak ag nak on9 free

tak dak ag melawak ngan abang2 kat naza

tak dak ag wat ayaq radix kat abah (bos teman)

tak dak ag dok lepak kat stor

tak dak ag p lewaq merata2
tak dak ag tensen tak dak keja
dan tak dak ag kenangan2 manis masa kat sini

mula tu cam hepi je
tapi skunk macam sedih pown da gak
eh
siyes teman sedih
saja ja wat2 hepi kat sini
tapi dalam aty tuhan jer yang tau betapa sedihnya aty nie nak tinggalkan naza
ingt ag time2 mula masuk dlu
teman segan, takut, malu suma da
sampai nak makan pown tak
sanggup tahan perut gara2 teman malu sangat
tapi skunk da makin besh
besh sangat2 la
suka wat praktikal kat sini

last2, baru diaorang tau sapa SITI NUR ASWANI

betapa bisingnya teman nie
amacam
da nyesal ke?
hehe

pa pown, pengalaman teman kat sini memang besh la

macam2 teman dapat

termasuk hal 'rumah tangga'
adoi

ngek btoi orang2 kat sini

ajar menda yang tak sepatutnya
haha

teman pown kat sini kenal ramai orang

tapi ramai yang kenal teman
haha
belagak gleymer lak
padahal tak pown

hehe
happy gak nak balik poli
tapi sedih la nak tinggal naza
huhu
ka la
e2 ja kowt teman nak tulis

daa
salam
tke cre.

muah

p/s:betul kata orang, tak kenal maka tak cinta.da kenal cinta ka??haha

Saturday, June 5, 2010

kadang2 apa yang di rancang tak menjadi....

salam.
pernah tak korang merancang sumting yang korang rasa akan menjadi sumting big, tapi tak menjadi.
adakah salah korang kalu ape yang korang rnacang tu jadik, atau salah orang2 sekeliling yang tak menyokong apa yang korang usahakan?
hmm.
entah la teman nak kata cam ner.
kadang2 tu teman da rancang sumting, tapi tak menjadi.
of coz la sakit hati kan.
tak kan bleyh tenang jer.
tak pa la.
i take it as an experience in the way to make me be more matured.
esok lak, apa yang teman rancang untuk wat majlis reunion yang agak grand, tak menjadi.
tak pa la.
diorang sibuk kowt.
atau sibuk untuk boikot menda neyh..
ops.
teman tak leyh kata cm tu,
mana ak tau diorang btoi2 sibuk ka kan.
besa la manusia.
mula2 akan menjadi begitu bersemangat.
then, bla da semakin hampir menjadi kenyataan, akan semakin malas, liat n banyak alasan serta macam2 hal lagi la.
teman tak leyh wat pa.
teman da cuba laksanakan apa yang teman rancang.
dan alhamdulillah dengan bantuan sahabat2 serta insan yang teman sayang, teman dapat selesaikan masalah ini.
cuma perlu tunggu keputusan nya esok la sama ada dapat kumpul ramai2 or, juz a little bit only.
tak la.
maleh ag nak pk.
wat sakit kepala otak teman ja.
huhu.
k la.
maleh nak taip ag.
da.
salam.
tke cre.
p/s:there's no more reunion party incharge by me next year.seriously...

Wednesday, May 26, 2010

kesian kat blog teman.....hurmmm

salam...
ciannya tengok blog teman.
da tak ceria macam dlu.
da tak banyak short merapu story.
da tak bnyak pic syok sendiri teman
hurm.
macam kata bf teman, blog teman da ilang seri.
mungkin sebab kekangan masa.
or mungkin sebab teman da makin malas.
ataupun teman da makin kurang idea.
hadoi.
suma tu btoi.
teman makin malas nak taip, makin tak banyak story, masa pown tak bper ada.
so, ini lah nasib kat blog kesayangan teman neyh.
minat teman masih lagi pada blog.
teman sayang blog teman nie.
macam2 perancangan teman nak wat.
tapi nanti la dlu.
akan teman wat gak satu hari nanti.
insya allah.
cemburu tengok blog PB.
macam2 ada.
memang menarik
blog teman nie menolak ja lbeyh..
huk3..
tak pa la.
t la teman wat sumting.
got to go.
daa..
salam...
p/s:bila kata "nanti dlu", kompom lanbat la jadi realitinya...hurm

Friday, May 14, 2010

selamat pengantin baru my beloved cousin......

salam....

fuh. teman penat sangat hari nie n semalam.
besa la.
hari nie sepupu teman nikah.
semalam wat tahlih.
n teman wat khatam al-quran.
baru nak wat majlis khatam.
umo da berapa da.
haha.
esok lak da kenduri.
adoi.
penat2.
tapi besh.
rasa meriah tau.
huhu.
teman tamaw tulis banyak2.
juz nak upload gambar sket jer.
gpown tak leyh on9 lama2.
banyak kerja menanti la.
pic sket jer.
esok insya allah teman uplaod ag banyak k.
check this out!!


menunggu suaminya dengan penuh sabar. eceh.

pape hal,teman snap pic gnan cousin teman nie dulu. she's looks totally different!!pretty.

majlis akad nikah. sekali lafaz da sah jadi husband n wife. jeles2


mas kawin diorang

ciuman isteri untuk suami tersayang.


ciuman suati untuk isteri tercinta.

ok. that's all jer pic yang teman ada.
tak banyak sangat.
esok maybe banyak la.
itu pown ntah bila teman leyh update nya.
paper pown, ni pown da kira ok la kan.
dari tak dak.
hehe
"selamat pengantin baru buat SAEMAH & WAFI"
moga kekal ke anak cucu.
aminn...

p/s: ampa, esok jom kawin..nikah nanti2 la...hua3....galak!!!!!