Pages

Sunday, September 25, 2011

Jangan Ditanya!!

Assalammualaikum W.B.T....

Jangan ditanya kenapa as makin tak update blog.
blog da berwajah baru.
memang ada yang suruh as update blog.
tapi nak buat macam mana.
as da makin hilang interest untuk berblogging.
tapi masih lagi rajin untuk blogwalking.
kenapa?
err.
kan da kata jangan tanya.
tapi jawab p la.
hehe.
maybe sebab as makin sibuk.
atau makin malas nak menaip panjang2.
tapi yang fakta nya, i still don't have new lappy, no internet, so how i'm gonna update my blog daily?
u tell me how?
hah.
kan da marah.
nguu.
as sayang blog nie.
dan as memang suka update blog.
tapi bila apa yang penting di perlukan untuk berblogging tak dak, minat tu makin kurang la.
bila as g blogwalking kat blog orang lain, jeles jer tengok diorang dapat update selalu.
blog as? memang jarang la di update.
makin teruk jer rupanya.
huhu.
insya allah selepas as ada apa yang perlu, as akan rajin update blog.
sekarang pown tengah berusaha untuk beli new lappy.
insya allah.
kalau berkesempatan lah.
as pown da boring hidup tanpa lappy and internet,
berkenaaan kerja lak.
as malas nak cakap.
or write anything.
i afraid it's gonna be big issue.
what i wanna say is, i juz want a clean record.
that's it.

p/s: work work and work. never do anything that gonna make ur bos or ur senior angry. and u'll be safe.

to him, sory because i always hurt u.....not mean it.....=(

Saturday, September 3, 2011

Raya Sakan!!!!

hello suma!!!!
lama kan as tak update blog as nie. rindu tak rindu tak? mesti ramai yang rindu as nak merepek2 kat sini kan kan kan? ngaku jer la. hehe. ok as ngaku as yang perasan! =_="

serius as cakap, as memang rindu gila nak update blog nie! sangat2 rindu ok? eh eh. korang perasan atak yang blog as dah berubah wajah? dah lebih cantik n kemas kan? nama pown dah lain. nie suma thanks kepada my best fren lah which is "ADI" . kawan baik as nie. lepas as paksa2 dsia, akhirnya dia mau buat jugak. tu pown pas as majuk ngan dia. hahaha. ngan suma orang as nak majuk kan. cam apa lagi perangai.

tapi apa pown, as lebih suka macam nie. baru la matang sikit. tak lah berterabur macam dulu. nak harap as buat memang sampai ke sudah lah as tak reti. haha. cuma, ermm, yang MANGGIS tu as memang tak suka ok!! grr...

ok2. back to the topik. melalut lak as. maklumlah dah lama tak update blog. jadi macam nie la. hehe. Raya tahun nie as rasa as memang raya sakan. yeah.tak macam tahun2 lepas. boring. tahun nie macam nak lepas gian n macam masa zaman budak-budak dulu-dulu la plak. p raya sana. raya sini. makan banyak2. best taw. huhu.

so kat bawah nie ada la sikit gambar as masa hari raya tu. sikit jer. malu nak letak banyak2 sebab berat as dah naik. hehe.@_@

Raya Pertama

*wink wink. sila pengsan ok. sesi perasan diri neyh. hehe. tak der gambar lain la. da kat Cik Ayu. nanti baru nak amek. so layan jer la bamgar "ibu mengandung" nie dulu k. hehe.*

Raya Kedua

*tak der gambar. ramai sangat sedara datang umah hari nie. tak sempat nak snap even 1 gambar. huhu.*

Raya Ketiga

*with Adi's family.*

aktivitiraya ketiga di mulakan dengan keluar bersama keluarga Adi. mula2 tu as segan jugak. yea la. bukan pernah jumpa sangat pown family adi neyh. tapi bila Cik Ayu ajak jugak, as pown gagahkan diri nie la untuk g. lagi pown nak jumpa Baby Comel jugak. anak sedara Adi la.

so, bila dah g, baru as rasa macam besh sangat. mak ayah adi sangat sporting! kakak2 n abang2 dia yang sempoi habis. rasa macam dah lama kenal n selalu jumpa jer. pape pown, thanks to Kak Aten yang belanja mam pizza semperna besday anak dia, Idris yang comel tu. sempat jugak la beli hadiah untuk Idris. tapi tak mahal n tak cantik mana pown. beli mana yang mampu.=)


*BBQ time!!my fav time is MAKAN!!haha.

*wif cousin yang sengal. hehe*

then da abeh hang out with Adi's family, as pown bergegas la ke kampung as sebab malam tu jugak ada buat family gathering. kesian kat Cik Ayu sebab kena hantar as pulak. uhuh.

malam tu, kira saudara2 as dari belah ayah as berkumpul ramai2 la. kira semua ada. meriah nya, tak yah nak habaq la. memang sangat2 meriah. dengan makanannya yang banyak. perrgghh.. bukan tak cukup. tapi terlebih cukup. korang makan la sampai perut pecah pown .tak der sapa nak halang. dan as berjaya menambahkan lagi berat as yang telah berat menjadi lebih berat dair biasa, haha.,

dan time nie jugak la as dapat merapatkan hubungan dengan saudara2 as yang jauh-jauh. sepupu-sepupu as yang dah lama tak jumpa, yang boleh jumpa setahun sekali jer. saling usik2, gaduh2. fuuhh. rindu lak time tu. hehe.

Raya Ke empat.

*BBQ lagi. lalala*

*as tukang bakaq satay tu ok*

*siput ti sedap giler. nama apa ntah. kenerang? kemerang? ntah la. dah lupa. taw makan ja. haha*

still lagi dengan family gathering jugak. tapi kali nie belah mak as pulak. buat dekat ALor Star, umah Mak Njang as. makanan banyak. tapi as tak larat nak makan da. harap makan satay ja. even lapaq, tapi tak da selera sangat. mungkin sebab dah makan banyak sangat kowt hari2 sebelum tu, hehe.

Raya Kelima

~stil lagi mood nak beraya tau.=)~
*dengan kawan sekolah. muka as dah tak leyh blah da. belemoeh orang kedah kata. huhu*

*geng2 as!!!!akhirnya ada jugak gambaq ramai2. hehe. errr. sila abaikan gambar as yang nampak besar darti biasa tu. itu hanyalah efek dari kamera sahaja. hehe.*

as baru balik dari beraya kat umah kawan2 as, cikgu sekolah as. so kira macam beraya sakan jugak la sebab makan belambak2. dengan laksa, mee kari, soto. perut nie rasa macam nak pecah da neyh. haha.



so itu lah serba serbi cerita raya as. as memang raya sakan kan? kalah budak2. hehe. apa pown, as bersyukur sebab di lahirkan sebagai orang kampung, yang masih mempunyai kampung. dan dapat merasa seronoknya bertaya di kampung. taka macam di bandar kawan as kata. tradisi macam nie patut kita kekalkan supaya tak lapuk dek zaman. generasi akan datang pown daapt jugak merasa macam mana beshnya raya nie sebnarnya. bukannya balik kampung, bawak balik ps3, main sampai pitam, then pagi raya membuta. ish3. tak besh la macam tu.

ok2. as dah tak larat nak taip panjang2. penat la. insya allah as akan sentiasa jenguk blog as nie. cuba akan memastikan blog nie akan sentiasa berupdate. tak di tinggalkan berhabuk lagi. Insya Allah.

akhir kata, as rasa tak terlambat lagi kowt kalau as nak ucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin
untuk semua readers blog as. maaf kalau ada post2 as yang sakitkan hati korang k.

p/s: kalau ada typo tu, abaikan jer la k. malas nak double check. hehe.

Friday, August 19, 2011

PENGUMUMAN!!!!

ASSALAMMUALAIKUM....


ting ting ting!!

pengumuman penting!!

as sudah makin malas untuk update belog kesayangan as.

sangat2 malas dan terlalu malas.

sebabnyer adalah : -


LAPPY TAK DER!!(macam mana mau update blog?)


INTERNET POWN TARAK!!!grrr.


TAK DER MASA. KOJE KOJE DAN TERUS KOJE!!huhu.


TAK DER MASA NAK G CYBER CAFE MACAM DOLU2. (yea la. keja hari2. time cuti pown asyik nak dok lepak kat umah jer. nguu)


so, selagi as tak beli lappy baru sebab lappy as abang as pinjam, selagi tu la blog kesayangan as nie akan terus kesunyian without any update. cian kat blog as kan? waa...


p/s: rindu nak update blog. macam2 cter ada sebenarnya. tapi tak der masa nak update. serius tak tipu. huhu......

Sunday, June 26, 2011

jerawat oh jerawat...



hello suma.
apa khabar?
as harap korang sihat2 la k.
sekarang nie as tengah sakit jiwa.
haip2.
bukan sakit jiwa sebab as gila ka apa.
tapi sebab lain la.
nak taw naper?
sebab sekarang nie jerwat kat muka as bertambah2 dan hidup dengan suburnya di pipi tembam as nie.
T_T
tekanan beb.
geram giler!!



tak pernah la as ada jerawat banyak pai macam nie.
well, muka as nie tak der la lawa mana.
dan as bukan lah yang love beauty too much.
tapi dalam banyak2 hal, as paling benci jerawat naik kat muka as.
it's reduce my confident level.
tangan as pulak bukan reti dok diam.
pantang ada jerawat.
mesti akan di picit punya.
dan bila dah kena picit, dah sah2 la tinggal parut yang hodoh kat pipi nie.
hurm.
masa jumpa si dia last week pown dia ada tegur napa muka naik jerawat banyak sangat.
as pown tak taw.
tak pernah naik banyak macam ni.
dah tu naik jerawat batu kat idong nie plak.
sakit giler.
nasib la sakit.
kalau tak memang dah di tamatkan riwayat nyer.
haha.
so, korang ada tak apa2 petua untuk at least kurangkan penternakan haram jerawat2 nie kat muka as?
as bukan jenis yang suka tukar2 alat solek.
maintain dengan satu jenama jer.
tapi kalau korang ada any other suggestion, ok gak.
dah desperados da neyh.
nguu.

p/s: tak suka jerawat2 nie...T_T

Saturday, June 25, 2011

to ZAHIRIL ADZIM.......serious aku jelez!!!!!

assalammualaikum.


tara. as menjelma lagi.
fuh.
kali nie entry emosi sikit.
jeles wey..
jelez!!!
nak taw kenapa as jelez?
sila tengok gambar di bawah nie ha.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




gambar ZAHIRIL ADZIM WITH SHEERA AYOB!!!!it's totally broke my heart...T_T


ada lagi
-
-
-
-
-
-
-

siap buat paragliding together2 lagi tu.
waa.
makan hati ulam jantung la jawabnya.
sobs.

bagi yang tak tahu,ZAHIRIL ADZIM nie ex as.
cuma saja malas nak kecoh2.
nie baru terasa nak kecoh.
jelez wey.
teganya beliau.
huk3.



------------------------------------------------------------------------------------------------

hahahahaha.
ok2.
tu semua tipu jer ok.
sila jangan percaya ok.
itu hanyalah fantasi as jerk.
hahaha.
kang si dia flying kick as naya jer as menjanda sebelum masanya. hehe.
tapi as memang minat habis la kat Zahiril neyh.
since dia berlakon Filem Kami.
and before that lagi.
so bila dia dah bertunang, memang as rasa kecewa giler lah.
nasib baik lah si SHEERA AYOB tu lawa CUN+LAWA+GEBUS+MABELES+SLIM banyak lagi dari as.
kalau tak memang as as ag broken heart lah.
haha..


so to ZAHIRIL ADZIM, as akan tetap support u lah.
even u dah kahwin dengan tunang u.
what i see is ur acting.
not ur handsome+cute face.
hahaha.
ok si dia dah marah.
baik as caow dulu.
daa....^_^

p/s:jangan marah yea sayang.....=)

wah...lama giler tak update......=_=!



wahhhhhhh. lama giler as tak update blog nie kan? giler dah bertambah habuk2nyer. aduh. maaf2. kalau as kata tak der story tu, tipulah kan. otak as nie hari2 banyak idea yang melimpah ruah untuk di kongsi kat blog kesayangan as nie. tapi apakan daya, as tak dak masa. serius! al maklumla sejak mejadi pekerja yang paling dedikated abad ini. haha!

ok la. nak kata as buzy 24/7 tu tak dak la. cuma as sekarang banyak roadshow. kena g sana. kena g sini .promote sana, promote sini. so bila da balik rumah pown dah malam da kadang2 tu. kalau balik siang pown, mata nie asyik nampak katil jer. taw nak ke alam tidur dengan cepat dan pantas jer kiran. badan ini juga memelukan rahat yang secukupnya. nguu.



*do trust this word*

sepanjang as kerja kat tempat kerja as tu, I think it suit me so much! seriously. persekitaran yang best. colleagues yang sangat2 baik. bos yang sporting. gaji yang erm, boleh tahan la. hehe. even sumtimes as rasa bohsan yang teramat sangat especially bila as tak kerja.as jenis tak suka duduk saja bila dekat opis. mudah boring. tapi it's ok sebab colleagues as ok. boleh dengar experience diorang.dan secara taklangsung boleh tambah pengetahuan as kan.

oh ya. last few days bos as ada la panggil as. sebelum tu dia panggil leader as. on what purpose as pown tak taw la. but when my bos called me, rasa gelabah pown ada jugak. yea la. as kan budak baru. mana la taw asa ada buat salah ke. kerja dengan developer nie kena ikut law sikit. salah sikit abeh la. as lak pasal documentation serious as lemah. dengan kira2 lagi. so masuk bilik bos dengan seribu satu perasaan la.

bila dah jumpa bos, dia ada la cakap pasal perkembangan as sepanjang kerja kat situ. and guess what, she just give a good compliment to me. she said i'm a fast learner, have a good communication with customer, know what to do if customer ask a lot of question, high confident level. but she also ask me to improve my calculation skills and documentation. she also said that maybe I'll confirm earlier than my probationary. it could be by end of this month of early next month. i just start work for a month. with a zero knowledge about property. that's better than what i think. and what else i can say except just smiling? what a relief.

as keluar bilik bos pown dengan senyuman jer. team leader as pown cakap seronok la tu kena puji2 dengan bos. hehe. well, sapa tak seronok kan. even meminbulkan seidkit perasaan bangga bila diorang cakap mungkin itu merupakan yang paling cepat confirm kerja kat situ. lagi lah lebar senyuman as. aduh. jauhkan lah dari perasaan riak. itu semua belum tentu lagi kalau as tak maintain dan di buai mimpi2 indah di siang hari. what i should do is try to do much better.

rasanya tak sia2lah as tolak kerja yang datang setelah as dapat kerja nie. dan tak sia2lah as tolak offer Maybank with double pays. aas nak mula dari bawah sekali. take experience as much as i can. then find another opportunity. as yakin rezeki tu ada di mana2.

tapi yang tak beshnya, bila as kerja kat sini badan as bukan makin kurus. makin berisi ada la. korang cuba bayangkan, kalau kuar g mam, as tk bawak duit pown tak per. ada yang tolong bayarkan. dah la tu, g tempat yang ternak lemak banyak2 pulak tu. eiii. tak sukanya as!!(yea2 jer tak suka. padahal dalam hati dok jerit nak lagi nak lagi!! hahahah. palstik gler)

jadi target as untuk kurus by this end of the year might be a little bit hard. haha. dalam mimpi jer la kan.

ok la. as dah malas nak taip panjang2. nenanti bila as ada free time as update lagi k. daa. as'salam.

p/s:"you have a bright future here". words that i can't forgot until now...=)

Monday, May 30, 2011

ambik kau!!!!!!

assalammualaikum w.b.t....


tara...

cantik tak blog as??

tak cantik?

yea.

memang tak cantik.

waaaa...

ambik kau.

yang mandai2 nak ubah itu ini sapa suruh,

kan da jadik lintang pukang.

waaa.

tensen2.

cam na nak ubah balik?

da la sekarang as jarang boleh online.

nie pown online kt opis.

haha.

gylak!

aduh.

lain yang nak di buat.

lain lak yang jadinya.

tulun2!

sapa2 yang reti buat balik bagi blog as jadi lawa, tolong k?

as bagi upah baik punya,.

hehehe.

sekrang sedih lak bila masuk blog as.

sedih sangat2.

baru nak rasa excited sebab da wat layout baru.

da jadi macam nie.

so moral value of the story, kaalu tak reti jangan nak mandai2 nak ubah paper.

kang jadik macam nie la.

huk3.

T_T

da2.

mau wat koje.

time rehat da abeh.

adois..


p/s:nie la yang dikatakan ibarat tikus membaiki labu. bukan makin elok, makin teruk lagi ada la.uwaaa......T_T

Sunday, May 29, 2011

i love my job.....=)



waduh. lama gler kan as tak update blog. dulu kemain lagi bleyh kata hari2 as update blog. ada jer menda nak update hari2. sampaikan yang tak penting pown ngengada nak update kat sini. tapi ,sekarang nak update satu entri pown seminggu sekjali. tu pown kalau ada masa free. tak dak masa, alamatnya kesunyian la blog nie. ibarat cam bini pertama tunggu laki balik umah ler. phew.

so, hari nie as cuti. ada la sikit masa nak update blog kesayangan as nie. apa pown yang jadik, as kena update gak. boring gler masuk blog tak der menda sangat.orang pown tak lalu nak masuk blog as kan. huhu.

well, sepatutnya as cuti semalam. tapi memandangkan semalam ada soft launching untuk projek terkini kat company as kerja, terpaksa la as pergi kerja dengan senyuman lebar di pipi. *nipu jerk pandai*pagi2 lagi da kena g opis. buat kerja itu ini. kena nagkat bunga la, susun meja la. budak baru kan. kena buli la sikit2. itu la kata senior2 as kat tempat kerja. tak per. as rela di buli. T_T

dalam pukul 10 cam tu, customer da ramai da my. nie la first experince as untuk buat jual beli rumah nie. da la kena kira banyak2. bab cakap it's not a big deal for me. even in english, i confident to say whatever i think it's correct. nasib la customer2 yang as approach tak banyak songeh sangat.

err. ada la jugak. nak taw interest la, monthly payment macam mana la. suh as kira itu ini la. hey, like i said, I DAMN HATE CALCULATION. tapi muka depan customer kena maintain beb, da la bos asyik follow as jer tiap kali nak approach customer. takut seyh. mula tu ada jugak tersilap cakap. tapi alhamdulillah bos as ada kat situ. dia la tolong berulkan. nasib baik lagi. tidaj kena saman naya ja. =_=!. kiranya semalam as cakap tak henti2. sampai tekak jadi sakit. serius sakit. sekarang pown dok rasa sakit lagi. sakit tak sakit, ais tetap menjadi pojaan hatiku. hahaha.

tapi yang beshnya, semalam masa as tengah dok layan orang yang mai soft launching tu, as ingatkan dia customer yang nak beli rumah. rupanya diorang tu big bos maybank. sembang punya sembang, dia tanya la as dah berapa tahun as kerja kat situ. as pown cakap la baru masuk seminggu. diorang memang terkejut la jugak. bila doirang tanya sebelum nie pernah kerja mana. as kata "this is my first job after i finish my study 3 weeks ago." lagi la diorang terkejut. diorang kata, "it seems like works long times ago. it's great for Jesin to have u as their worker."

pergh. time tu jangan dok kata pa la. memang as rasa kembang macam nak pevah jer seluap jeans as tu. haha. lagi satu, diorang siap offer as kerja dekat Maybank lagi. dah tu, nak double gaji. fuh. tergugat gak la as time tu. sapa tak tergugat. gaji dekat Jesin Group pown da kira Alhamdulillah sangat2 da. kalau as g kerja kat maybank, perrgghh. lagi la masssyyyuuukkk!!

but, as tolak dengan baik offer diorang tu. sekarang bagi as bukan masanya lagi nak kejar duit. as nak kejar apa yang as minat, dan paling penting, kejar pengalaman. yes duit penting. dan as rasa agak menyesal sebab tolak offer diorang tu. tapi apapun, as enjoy kerja kat syarikat yang sedia ada nie. environment dia ok. bos2 pown baik, colleague pown besh gila. walau as baru masuk seminggu, diorang layan as macam as dah kerja bertahun2 da. mau nya tak besh. lagipown, as baru masuk jer kan. takkan la nak tinggal macam tu jer. as nie seorang yang setia taw!!

so as rasa, biarlah as rugi sekarang. it's ok for me actually. as taw, rezeki masing2 Allah da tetapkan. mungkin hari nie as tolak rezeki nie, nanti2, mana taw as akan dapat rezeki lain pulak. mana kita taw kan. huhu.

overall semalam kira as enjoy sangat2. dah taw la macam mana nak jual rumah, apa yang as perlu kata, macam mana nak yakinkan orang untuk beli rumah. and, paling penting, rumah kat kedah murah ok nak bandingkan dengan negeri lain. tapi apa pown, as tak suka kira2!!!!tolong la. tak boleh lari jugak nampaknya dengan kira2 nie. grr. geram2.

ha. kat bawah nie ada la sikit2 gambar masa soft launching tu. sikit jer la. sebab as tak sempat nak snap banyak2 gambar. sibuk wei. sibuk cakap. hahaha.



*suasana masa soft launching. maaf kualiti gambar tak elok. maklum la, i bukan guna Iphone. hehe.*


*budak ini damn cute!!!love her eyes. comel sangat2. geram2!!!!!*



*muka penat+berminyak.*

see. kan as kata sikit jer. hehe. gambar banyak2 kat bos as. nenanti la as ambil.

oh ya. semalam as berjaya jual 5 bijik rumah. 1 banglo, 3 semi-D dan 1 rumah teres. 5 over 21 dari jumlah yang berjaya kami jual. not bad right? bos as pown puji as. hehe. suka2. as peluang la nak naik gaji. wahahaha.

esok koje lak. adoi. tak puas la rehat kat umah. minggu nie ada join Mapex lak. amenda ntah. as pown tak taw. yang pasti kena jual umah la. haha. apa pown, it's good for me to gain more experience right??^_^

ok. da sakit jari menaip panjang2. see ya. muahx....

p/s: mengharap masa depan yang cerah. insya allah.......

Thursday, May 19, 2011

terima kasih kerana telah malukan diri yang hina ini



*perghh tajuk paling tak tahan tu*

seperti yang korang sedia maklum, as da start kerja semalam. bagi yang tka maklum lagi, ha nie as nak maklum la nie. sapa suh maleh baca blog as. haha. patutnya as update menda nie semalam lagi. tapi memandangkan as letih tahap dewa petala ke lapan, balik umah, tengok tv sat, terus tidur. si dia pown as tak mesej. ish3. macam la as wat kerja teruk sangat kan. pada hal just isi surat jer. tak banyak. 2 597 jer. =_=!

part kat kerja as tak mau cter lagi. as nak cter masa as nak pergi ker. first day la katakan.


memandangkan as nak tunjuk kata as nie jenis g awal, pepagi lagi as da kuar umah. sebelum adik2 as pergi sekolah pown as da keluar. tu sebab as nak g umah mak tam as. bukan sebab nak g kerja awal2. g kerja awal2 amendanya. opis bukak pukul 9. huhu.

so as keluar rumah dengan perasaan yang sangat excited la. takut pown ada, risau pown ada. g kowt highway lak. ayah suh g jalan kampung tak nak. nak cepat la kononnya. dalam as dok rempit lebih kurang 170km/j (ok tipu! cipot as bukan boleh bawak laju2 pown. haha), tetiba moto as makin pelan, pelan dan pufff. jadi lah coco crunch! tak der la. bleyh plak moto as rosak tengah highway. di ulangi TENGAH HIGHWAY OK!

as masa tu memang excited gler lak. biasa la first time moto rosak tengah highway. mana pernah lagi. memang rasa happy gler2 lah. macam nak berdiri atas moto, then jerit kuat2 "LIHATLAH DUNIA. MOTO AKU ROSAK TENGAH HIGHWAY" pastu buat tarian poco2 ker. hahahaha. yeah. tu suma cerita yang hanya akan berlaku dalam mimpi as sahaja ataupown bila as dah tak waras. buat masa sekarang as masih waras lagi, alhamdulillah. =_=!

takkan la as nak buat macam tu kan. tu tak dak akal namanya. giler haper! time moto as rosak tu, as cuak gler vavi ag taw. as nie mana reti bab2 moto nie. yang as taw, start enjin, jalan. tak jalan, rosak la tandanya tu. uwaa.sedih siot. dengan malu lagi.

*malu malu!!!!*

rasa macam nak sembunyi muka as dalam baju or kalau ada poket doreamon, as da masuk dalam poket doreamon tu da. siyes malu. dengan orang dok lalu lalang. kat highway, mana ada bengkel moto. ada pown bukak nya bukak pagi2 buta tu. huk3. then as call la ayah as. sementara tunggu ayah as, ada la sorang pak cik tu teman as. bila dia tanya ja napa, dan2 as nak nangeh. haha. tapi stil control macho beb. kalau tak jatuh la market. keh3.

agak lama gak la as dok tunggu ayah as. bila ayah as my, ayah suh tukar moto ngan dia, then dia suh as g keje sebab da agak lambat. da la first day kan. takkan nak datang lewat lak. so terpaksa la as tinggal ayah as sorang2 kat highway. masa on the way g opis, memang as nangeh atas moto la. bukan sebab as malu. tapi sebab as sedih tinggal ayah as sorang2 kat highway. kalau as tak kena daftar kerja awal, memang as teman ayah as. finallay ayah as balik jugak. alhamdulillah. ayah as tak tunggu lama sangat. nasib baik lagi. saaayyyyaaannnngggg ayah !!!!

ha. tu cter masa on the way nak g opis. masa kat opis lain lak cter nya. well, bila budak baru masuk opis, normal lah kalau kena kacau sket2. as tak kisah pown, cuma kakak2 kat opis as asyik kata mata as cantik la, macam bollywood la, apa la. siapa nak tukar mata ngan as lagi. aduh. selama 21 tahun as hidup nie, tak pernah taw la mata as cam tu. yang as taw, mata as tak cantik, kening as tebal. tu jer.

*gambar hiasan. lalala*

so sebab nak pastikan kenyataan itu sama ada betul atau tipu, as pown pergi la kat cermin kat jalan belakang pejabat as. (jalan belakang adalah untuk staff turun naik). as pown pejam celik pejam celik mata as, buat2 beliak2, pastu wat mata sepet. sama ja as rasa. tetap tak cantik. tetiba as dengar orang berdehem. as kalih ja, kat atas ada sorang staf laki dok tengok as buat aksi 18SG kat situ. waaaaa. malu2. apahal hari first as kerja macam2 hal yang memalukan jadi? aduh.

nasib la dia tak tu jenis pendiam. depan as ja la.belakang tak taw la kowt2 dia cerita aksi kurang sopan as tu kat staf lain. malu eden. maluuu!!!!

hari nie as g kerja, dia tengok as mesti dia senyum2. as pown wat muka ala2 innocent la. ecewah. hehe. nasib dia da kawin, kalau tak si dia dapat madu la jawabnya. wakaka. soe!!=)

so, untuk moto kesayangan as, maceh kerana wat as malu. dan untuk mata as, taceh jugak kerana jatuhkan air muka ini. uwaaa...T_T

da la. as dah penat. jari comel as dah letih taip panjang2. as nka tidur. gud nite suma. ingat daku dalam mimpimu...hehe.. as'salam...

p/s:jangan cuba malukan diri sendiri ok. malu wey!!!

Monday, May 16, 2011

ALHAMDULILLAH....





hello korang. erm. lamanya as tak update blog as nie. da berhabuk2 da rasanya. meh nak vacumm sket. banyak ngoh sawang nyer. huhu.

sebetulnya as buaknnya maleh nak update blog nie. rajin taw. hari2 as on9. tapi memandangkan tipa kali as on9, as hanya akan lebih sibuk cari keja, so sampai kesudah la as tak sempat nak update blog. hehe. mak lum la. penganggur terhormat kan.

tapi kan. sekarang nie as secara rasminya sudah tidak lagi menjadi pengganggur. yes. as sudah dapat kerja. yahhuuu!!!alhamdulillah. rezeki as. hari ahad hari tu as ada interview. my first interview ever. tak pernah2 kena interview taw. lagi2 kena interview kat one of most well knpwn company kat area utara. memang rasa gabra giler lah. dok fikir2 la apa la yang diorang nak tanya. nak tanya macam mana. apa jenis2 soalan nya. dan macam2 lagi la. tatot wei.

but when i was there, the interviewer was really kind. she's totally nice. ecewah. speaking la plak. haha. betul la tukang interview tu nice giler. mula2 dia tanya dlam english. not big deal for me actually. tapi main dengan gelabah tahap cipan, lain yang difikirkan, lain lak yang as jawab. haha. soklan first dia "what is the MARKETING meaning for you?" dan as pown, bleyh lak p blur2 time tu. as renyeh2 sambil cakap " marketing is to sell things". wakakaka. nah amek kau. time belajar marketing tidur. sekarang baru gagap2. dah tu ntah hape2 lak tu.. adoi. miss tu pown senyum2 ja la. masa tu as ingat dah tak dapat da keja tu. tpai last2 dia cakap melayu. time tu baru la as tunjuk the real me. hehehe. heroin kan. kalah dulu ka. keh3.

dekat nak last2 tetiba dia bagi satu test dekat as. dia suruh as tengok satu brochure, lepas tu dsia nak jumpa as lain. memang cuak la jugak rasanya. as ingat semua yang datang interview hari tu, semua dapat. tapi lepas diorang interview terus diorang balik. time tu dah ingat cam as ada peluang jer. tapi tak mau la letak harapan tinggi2 sangat. because hopes can kill me. huhu.

then dalam pukul 12 lebih2 cam tu, dia panggil as. interview untuk kali yang ke dua. ngatkan susah sangat. rupanya dia just nak bagi taw as yang as dapat kerja tu. waduh. grand bangat deh. rasa cam nak melompat2 jer time tu. tapi kena la control ayu. senyum pown sopan2 jer. haha. lepas dia gtaw job scope as, dealing with the salary (gaji yang macam as request. dia tak nego langsung. kalau as taw, as letak gaji tinggi2 lagi pown tak pa. hahaha) dan esok is my first day as masuk kerja. takut2.

cam ner la kan situasi tempat kerja as tu nanti kan. hurm. as nie lak bukan reti sangat nak meramahkan diri untuk cakap dengan people who older than me. kalau sebaya memang da terer abeh da. hehe.

oh ya. lupa lak as nak gtaw yang sekarang nie as kerja sebagai Marketing&Sales Executive kat compeny developer di Sungai Petani. dengar jer macam besh. tapi as kerja jual rumah. so sila jangan tertipu yea dengan jawatan tu. hehe. tak kisah la apa pown, janji as dapat pengalaman. dan dapat kerja. bukan senang nak dapat kerja kan. dah ada pown kira ok la tu. huhu.

semalam lak result as keluar. peerrggh. rasa cam nak tercabut jer jantung nie taw. sebab masa final hari tu as jawab ntah hapa2. memang as rasa as dah nak fail la. risau2. tapi ALhamdulillah sangat. result as ok. berapa? biarlah rahsia. result as bukannya gempak sangat sampai perlu di letakkan di sini. kalau gempak sangat2 tak per la. hehe.


apa pown, ini result as yang terbaik. berbaloi la dengan usaha yang bagi masa final hari tu. as rasa memang da layak sangat la as dapat result cam tu. bersyukur la dengan apa yang ada. kang jadik kufur nikmat lak. huhu. yang penting, as tak payah p poli lagi da sem depan. hahahaha. terrrbbaaaiiikkk!!!!!!





*just want to thank to ALLAH for give me such a wonderful things in my life*

paper pown, as memang bersyukur sangat2. lepas nie mungkin as akan bz dengan kerja as, life as. tapi as akan make sure blog nie akan sentiasa berupdate. insya allah. nie kjan tempat as melepaskan tekanan. mana boleh lupa kan. hehe.

as harap sangat2 as diterima dengan baik la kat tempat kerja as tu. as nie bukan baik sangat. dan harap2 jugak la as dapat "buddy" yang baik, colleague yang sporting. yeah. itu suma harapan as. kalau tak kesampaian, redho jer la. nak buat macam mana kan. huhu.

k la. as nak pergi packing barang untuk g umah mak sedara as. buat sementara waktu as duduk situ dulu la. nanti2 baru as nak cari rumah sewa. selepas as dapat gaji la. hehe. k . daa. jaga diri ok. as'salam.

p/s:time for me untuk tunaikan nazar...^_^

Wednesday, May 11, 2011

jobhunter

assalammualaikum w.bt.

helloooooooooo!!!!!(jerit kuat2)
rindunya as nak update blog nie.
bukan nya s tak dak cerita.
tipu la kalau as kata tak dak cerita.
dalam kepala otak as nie macam2 idea ada taw.
cuma sekarang nie as memang tak da masa.
kalau as on9 pown, as bukak jer la blog, then g blogwalking jap.
hanya blog2 yang terpilih aja la.
selebihnya as on9 fb(da memang wajib da. hehe)
then CARI KERJA!!!!!!
seriously i need a job now!!!
bukan tak dak offer.
semalam da dapat 1 interview kat pulau pinang.
memikirkan jauh sangat, then takut g sana sorang2, as tolak la offer tu.
rugi kan?
mak as taw jer, habis as kena marah.
yea la.
pak sedara as ada ja kerja kat sana.
bukan tak boleh mintak tolong anta kejap.
waaaaa..
nyesal2.
kalau tak, bleyh gak g merasa first interview.
dapat tak dapat belakang kira kan.
janji cuba.
dan hari nie as dapat satu lagi interview kat sungai petani.
alhamdulillah dekat sikit.
memang wajib pergi la kan.
interview nie untuk jawatan sales&marketing executive.
dan harap2 as dapat
walau as tak bapa cukup syarat.
diorang require fluent in Mandarin.
as mana reti cakap cina.
takat wo ai ni tu taw la.
hahaha.
nak kena prepare apa yang patut la jawabnya.
balik jap g nak prektis cakap cina la.
cakap sjer la apa pown.
janji ada bunyi cam cina2 sket.
jadi la tu kan.
wakaaka.
kompom kena rejek la cam nie.
hehe.
apa pown, as da bernazar.
insya allah kalau as dapat keja ni, after dapat 1st gaji memang akan terus tunaikan nazar la.
so memang sangat2 berharap la nie untuk dapat keja cepat2.
as da boring dok umah jadik bibik sepenuh masa.
huhu.
ok2.
as nak g anta resume lagi.
nak anta banyak2.
dapat tak dapar tu belakang kira.
cam besh la rasa anta resume banyak2.
hahaha.

p/s: mula merindu....hurm...


Wednesday, May 4, 2011

mencri kerja..

assalammualaikum w.b.t

tulun2.
sekarang as pening nak cari kerja.
da dapat 1 offer.
tapi cam nak tolak ja.
tak kena ngan jiwa.
huhu.
nie la sebabnya ramai graduan tak kerja.
memilih!
huh.
tapi nak wat cam na kan.
tak sanggup nak kerja kat situ.
kang ada lak yang jelez kat as.
hehe.
so, sesapa yang ada kerja kosong, yang bersesuaian dengan jiwa as, sila2 gtaw as k.
as da borink gler dok umah jadik bibik tak dak gaji.
grr.
k la.
nak jadik driver lak.
penat la..T_T

p/s:mau cepat kerja.da penat hidup duit tarak neyh...uwaaa...

Thursday, April 28, 2011

harta lama yang buat as senyum lebar+gelak sorang2...




semalam masa as dok lepak kat bilik as yang sekali tengok macam bilik anak teruna dan dua kali tengok macam bilik naga beradu, tetiba as dapat la petunjuk untuk kemas bilik tu dengan harapan cepat2 la orang my minang as nanti2. hahaha. niat yang murti tu. so sesapa yang cari menantu yang rajin, sila cepat2 minang as ok?ahaha. gila2. maunya da orang nak my minang betoi2 macam ri tu, mau nya tenganga sorang2. keh3.

ok2. da abeh part merapu. hanya dia as sayang ok. harap maklum. huhu. back to the original story yek. dengan ini suka citanya as nak bagi taw yang bilik as da jadik bilik anak dara melayu terakhir yang tersusun rapi dan kemas kini. wah wah wah. as rasa macam da jadik anak dara yang rajin lak walau pown hakikatnya diri ini sangat la malas. =_=!

yang as heran nya, as nie da la jarang balik rumah. bila balik ja, bilik mesti bersepah2 macam ada orang wrestling. kalau tanya kat adik2 as, kompom2 la diorang wat muka toya+muka innocent nak tagih simpati as sambil kata "bukan adik, abang af yang main kat bilik kak". bila tanya kat sorang lagi "bukan af, yana yang dok main kat bilik kak. huh. jawapan nak larikan diri la tu.

dan di sebabkan jawapan budak2 tak matang dari diorang tu telah membuatkan as telah buat peraturan baru kat bilik as berbunyi :~

"GIRLS ONLY! NO MEN ARE ALLOWED UNLESS WITH THE OWNER PERMISSION. NO WRESTLING. NO MESSY2."
*paham ker adik2 as bahasa omputih nie? haha*


ha. ngeri tak? geram oo. as nie bukan lah rajin sangat bab kemas mengemas nie. rajin selerakkan lagi ada la. haha. tapi part yang tak leyh blah bila as kuarkan semua harta khazanah kat almari as yang macam errr. tak leyh tulis la. malu seyh. haha. as terjumpa lak kahzanah lama yang bila as baca, leyh lak buat as senyum as gelak sorang2. nak taw amenda? ha tengok la kat bawah nie.



taraaaa. nie la koleksi surat2 cinta as. hahahahahaha. sila gelak dengan penuh kesopanan macam as ok. baru la gegirl. keh3. korang jangan main2 dengan as. ganas2 as pown pernah dapat surat cinta taw. memang tak bleyh blah la rasa nya. lagi2 bila baca balik "ayat2 jiwang" si pemberi siray cinta nie, memang buat as loya tekak la. hahaha.

as pown tak sangka yang as masih lagi simpan surat2 cinta lama as nie. ngatkan da buang da. pastu terjumpa la pulak sim kad lama. bukak2, penuh dengan mesej2 jiwang ex2 as. hahaha. cam ner as boleh terjebak dengan lelaki jiwang nie eh? aduh.

tapi yang paling besh adalah surat cinta AWAL ASHAARI kat as. tak caya? korang tengok la gambr kat bawah nie dengan rasa jeles yang amat. haha.




ha. caya tak caya tak? tak nampak ke dia tulis "LOTS OF LOVE" tu? bukti tu. nie betul2 ok. bukan cobaan. haha.

tapi dalam banyak2 benda yang ada dalam almari as tu, yang nie la paling spesel. ijau. comey. lawa. cun. memikat hati.



*patung comel pemberian si dia. paling as sayang ok?*

geram jer taw bila tengok patung comey nie. as bagi nama kat bear nie "Chi-Chi". dalam banyak2 yang nie la as paling sayang sebab hadiah si dia. yang surat2 tu semua kenangan. da jadik sejarah da. yang paling penting bukan sejarah. tapi masa depan kan. so, nie la masa depan as. insya allah.=)

k la. da malas tulis panjang2. oh. nampaknya ada yang da jeles la. mesti lepas nie ada yang nak tulis surat cinta jiwang2 bagi kat as kan.? sila la bagi. as suka la. haha. ^_^

eh kamu, jangan jeles ok? hehe..
as'salam.

p/s: maaf yea cik ayu, angah tak dapat di masukkan di sini di atas beberapa sebab. hehe.

p/ss: saya makin suka lelaki yang romentik la. hey kamu, boleh tak jadi yang romentik untuk saya?ngengada lak an. haha...lebiu...

Wednesday, April 27, 2011

entri rindu-rinduan...hehe

assalammualaikum w.b.t

paper pown as nak ejrit kuat2 yang AS DAH HABIS BERLAJAR!!!!yippie. .pas nie tak dak lagi da. ngadap buku sampai pukul 3 4 pagi. wat assignment last minit. wat keja bertangguh2. makan megi. dan macam2 lagi la. hahaha. seronok la plak. mesti la seronok. hehe

tapi dalam seronok2 tu, sedih pown ada gak. hurm. sedih sebab as dah takkan jumpa kawan2 kelas as lagi da. tak leyh bising2 dengan diorang lagi da pas nie. da tak leyh tidur dalam kelas.
lepak kat mamak sampai pagi2 buta. g jenjalan ramai2. lepak kat tasik. waa. as sedih. macam nak nangeh la plak. sobs.

masa as nak balik semalam, as cam nak nangeh jer. mula2 tu macam excited. tapi bila da gerak balik, memang rasa sayu gler lah hati nie. time bawak moto tu bleyh lak as nangeh. aduh.tu la. time dok dekat2 keja nak gado jer as nie. bila da jauh mula la rindu la, apa la. biasalah tu manusia kan. lagi2 bila ingat balik 'kenangan ku, bersamamu' (golek2 pala macam jefri din sikit.ngee)

kat bawah nie ada la sikit gambar2 as bersama kawan2 as. sepatutnya orang dalam gambar nie lebih lagi. tapi.........hurm no komen.




*last day at PTSB. =(*


*jue renyeh ja dia taw.ngee*


*a loike eskrem. wee*


*di mana jua berada, gambar wajib di ambil. hehe*


*miss this house*


*kawan2 as*


my lovely fren*

3 tahun as kat kulim. macam2 as lalui. lebih dari 1o01 kenangan as ada kat sana. kenal kawan baru. gaduh dengan kawan. baik balik. then gaduh2 manja. tipu la kalau as cakap as lupa semua tu. dan semua tu buat as taw erti kawan. senang cter, as ada macam2 lah kenangan dekat sana. even walau baru tinggal sehari pown as da rasa rindu kat kulim da.

kat si dia yang dok kat kulim lagi la. hehe. dah la tak bekesempatan nak jumpa. my future mother in-law lak dok spital. tak leyh gak p jenguk. aduh. tak patut ngoh la. sori yea mummy. nanti as g tengok mummy k. waduh2. mummy la plak. haha.

dalam seronok2, ada la jugak yang tak seronok. perempuan. terasa hati. gaduh. biasalah kan. orang selalu kata budak perempuan bukan boleh dok 1 rumah ramai2. nanti2 mesti gaduh punya. dan yes. ada gak pergaduhan. even as nak elak sangat2 benda tu dari jdi. tapi, tak boleh. mungkin salah as sendiri. as mengaku semua tu. as tak baik. mulut tak dak insurans. tapi, biarlah as taw apa salah as. baru senang hati as.

biarlah apa yang orang buat kat kita. sakitkan hati kita, abaikan kita. asalkan as tak buat macam tu. yea. mungkin as ada sakitkan hati sapa2. well, as bukan nqa sesempurna nabi. tapi as memang tak suka gaduh lama2.gaduh2 manja lain la kan. tapi kalau gaduh sampai tak bercakap, as memang akan sedih sangat2.

sebelum as balik semalam, as ingat as nak betulka yang mana silap. tapi as tak berkesempatan. as tak mau hidup dalam rasa marah, geram, dan yang sewaktu dengannya lama2. as tak suka macam tu.

as nie bukanlah baik sangat dan bukanlah nak tunjuk baik. tapi ntah la. susah as nak cakap. hurm.

ok lah. tak mau panjang2 sangat. kang ada lak yang boring nak baca. hehe. so as ringkaskan ja la k? untuk sesiapa yang berkenaan, kalau baca blog as yang tak seberapa nie, as nak mintak maaf sangat2 kalau as ada buat salah dan silap sepanjang 3 tahun korang kenal as. as taw as banyak buat salah kat korang. budi korang tetap as akan ingat sampai bila2. dan korang tetap kawan as.

k lah. nak g amek adik as balik sekolah. biasa la driver tak dak gaji macam nie dah la. haha.

k ,.daaa.. as'salam.


p/s:rindu kawan2 baik as. rindu sangat2!!!

p/s:rindu Cik Ayu jugak....weee

p/ss:rindu si dia jugak....waaa

Monday, April 25, 2011

kembali sudah...weee

assalammualakum...

*ok..tak dak pic. as malas nak upload. penat blogwalking taw. huhu*

fuh. penat seyh blogwalking.
da banyak hari kan as tak on9.
yea la.
final exam kan.
on9 pown tak la.
konon2nya nak fokus la.
padahal hampeh.
haha.
so tadi as on9 la blog.
*akhirnya*
punya la banyak entri yang as tak baca.
jenuh nak baca taw.
pas 1, 1.
haha.
tapi tak pa.
as tetap baca gak.
da tu ada plak blogger yang da tukar template baru.
wah.
cantik tu.
as jer kan macam nie jer.
tak per la.
nanti2 bila as da masa lebih, as tukar la layout nie.
hehe.
alasan.
padahal malas nak tukar2.
ok2.
apa pown as da habis final!!1
hoooreeey!!!!!!!
sila jerit dengan penuh kecomelan ok.
as suka.
but as same time as takut pown ada gak.
takut tunggu result.
da la carry mark rendah.
jawab pown ntah apa2.
harap2 as lulus semua.
tak mau la extend.
as nak cepat2 kawin.
wakaka.
gatai!
kawin is the last things as akan fikir ok.
hehe.
so, as ada plan jap g neyh.
nak jalan2 cari pasal.
yea la duit tak dak.
cari pasal ja la jawabnya.
hutang keliling pinggang.
waduh2.
apa nak jadik neyh?
belum apa2 da berhutang,
sila elakkan sikap buruk as nie ok?
huhu.
k la.
nenanti as cerciter panjang2 ok.
nak kuar mencari pasal.
haha.
daaa..
take care
bagi yang tak abeh exam lagi tu, p study.
per on92.
hahahahahahahahaahaha.
gelak budak jaat..
ngeee.
as'salam..

p/s:wants to fix things that goes wrong....

Thursday, April 14, 2011

melepas rindu.....

*mood hepi baru lepas baca naruto..hehe*

hello korang!!!
rindu nya kat blog nie.
da laaammmaaa giler as tak update blog kan.
maaf2.
as balik kampung.
so kalau buat internet kat kampung memang menyeksa jiwa dan raga la dengan tahap kelajuaannya yang macam siput sedut.
terhegeh2 jer.
geram siot.
so as mogok banyak hari gak la tak on9.
nie pown as on9 kat cc.
maklum la hari nie naruto baru di update.
hehe.


lagi pown kat umah as bz sket la.
jadik bibik dan driver sepenuh masa. =_=!
adik2 as memang tak adil.
suma as yang kena buat.
masak.
kemas umah.
basuh baju.
amek diorang balik sekolah.
bagi duit sekolah.
huk3.
nasib la as nie kakak mithali.
ada sapa2 yang nak masuk minang tak?
borang da bukak da.
hahahaha.
gylak!!

*my luvly day ever.T_T*

dan.
yang paling penting adalah minggu depan adalah final exam.
yahuu..
sila jerit sama2 dengan as.
cepat2.
kita sama2 hoore2 menyambut final exam dengan ceria, gumbira dan bahagianya.
eh.
bukan selalu taw final exam nie.
setahun 2 kali ja.
so, mesti la happy kan.
asyik nak monyok ja.
apa kata kali nie kita wat pesta ala2 sambutan hari raya tiap kali nak final exam.
baru lah leyh jawab dengan jayanya,
ya tak.
dan umtuk makluman semua, as suka final exam.
time nie la as bleyh tak tido, study dengan gaya yang pelik2.
kepala di bawah kaki di atas.
melalak tiap2 malam.
lampu elektrik di buka 24 jam.
lappy, fb dan blog di anak tirikan.
waduuhhh.
heaven woo tu suma.
gila tak nikmat,
hahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahaha.

*i'm going to be crazy!!!*

ok jangan percaya tu suma.
tu suma imaginasi kanak2 di bawah umur sahaja.
hanya yang otak genius ala2 Baek Seung Jo ja bleyh wat cam tu k.
kalau otak yang macam Oh Ha Ni a.k.a Aswani, jangan nak ngengada wat ok.
kang tak pasal2 ja fail.
da jadik gila.
hahaha.
minggu study week yang sepatutnya as gunakan untuk study telah as gunakan dengan jayanya.
dari hari 1st cuti, sampai la sekarang, asyik tengok cter korea ja.
pastu cter katun.
hahaha.
as memang student yang paling bijak mengatur masa.
bila da malam nak final baru la kalut nak baca.
pastu masuk dewan exam, muka cam pa ag.
da kuar da, nangeh tak henti2,
ish2.
teruk sungguh la.
sapa la tu.
haha.
ok2.
as tak mau tulis melalut2 lagi da.
lagi as dok ringan jari nak tulis, lagi banyak la benda merapu as nak tulis.
lama tak update blog jadi macam nie la.
hehe.
pa pown, as rasa as takkan update blog sampai habis final exam kowt.
tengok la macam mana.
kalau asr rindu sangat2 nak update, as akan tetap update gak.
kira pa.
hehe.
anyway, untuk yang nak amek final exam, gud luck yea.
bukan loklaq.
study smart.
and all the best....=)

p/s:yang da abeh final shut up ok!!!!

p/ss:rindu kawan2....huhu...

Thursday, April 7, 2011

kamsahamida.....=)


hari nie as hepi sikit.
happy la bila si dia spend time ngan as.
well, kali nie lain sikit sebab dia ikut jer apa yang as nak.
wee.
i loike.
hehe.
cter nya cam nie.
petang tadi masa ujan tetiba lak as bleyh lapaq eskrem.
gila apa lapaq eskrem waktu ujan kan.
lapaq cokodok ka, pulut ka owait gak.
then as pown tulis la kat fb cam nie ha...
-
-
-
*sila klik untuk gambar besar gedabak*

pastu tetiba si dia mesej as.
"jom p mam eskrem"
wah.
melompat as kuar dari selimut.
mula tu baru nak majuk sebab si dia macam tamaw ja bawak as g mam eskrem.
bila da dapat green light, apa lagi.
kalut la bersiap seadanya.
lawa tak lawa belakang kira.
da tak lawa melawa p la macam mana pown tetap tak lawa.
haha.
bila sampai ja mcd, apa lagi, as terus sambar yang nie la.
da lama woo ngidam.
keh3..

*mcflurry corneto cokelat my fav.yummy*

abeh wet si dia as kopakkan,
nasib la dapat awek peneras ugut cam nie.
wakaka.
apa pown, taceh yea yunk.
nie yang wat as senyum lebar jer.
nanti2 lanja len k.
da la semalam lanja char kuew teow kat tempat fav i.
hari nie bawak g mam eskrem lak.
memang mabeles.
lebiu la.
haha.

p/s:kamsahamida.....saranghae....^__^v

could that be happen?


tetiba as terfikir sumting .
well, tak da la hal besar sangat pown.
cuma juz terfikir.
as terfikir adakah boleh untuk kumpulkan SATU kelas as, untuk gathering ramai2?
korang rasa could that be happen?
kalau tanya as, as akan kata it's nearly to be impossible.
why?
sebab susah.
mungkin as patut cuba kan.
as nak cuba.
tapi as dapat bayangkan memang it's impossible.
kalau dulu masa sem 1, 2, 3 maybe la it's possible.
sebab dak kelas as sporting.
tapi time's change.
bukan diorang tak sporting.
tapi ada la perselisihna faham yang berlaku.
biasa la kalau perempuan ramai dalam 1 kelas, anything could happen even it's just a small matter.
girlssss..(rolling eyes macam Mr K)
as teringin la nak gather ramai2 dak2 kelas as.
da last sem kan.
g piknik ke, bbq ke, besh gak kan.
boleh ke?
hurm.

p/s: i don't like to see my friend quarrel...and i don't like to quarrel too...=(

Tuesday, April 5, 2011

what goes around comes around...

assalammualaikum w.b.t

don't want to nag a lot.
juz want to say it straight to the point.
in our life, i do trust 'what goes around comes around'
so today u can spoil 'the bond' that is precious to me.
but someday, u'll feel it back.
do trust it to.
don't feel comfort on what u've done to others.
because our god, ALLAH is fair enough.
He knows what u do.
but, what ever it is, i do forgive u.
because i hate keep 'hate feeling' in my hearts.
i want to go away from here in peace.
hope that i won't meet any same people like 'u'
an i really hope that one fine day u'll feel the same things that i feel recently.
so that u would understand my feeling, and i know, u're not good enough to forgive people (do change please!!)
whatever it is, i hope u happy with what u do.
(err. can u be really happy?)
last but not least, PLEASE! KNOW WHAT IS TRUST! AND PLEASE! WHEN PEOPLE TRUST U, DON'T EVER2 BREAK IT. GET IT?

Assalammualaikum..

p/s:it's hard when people that look 'nice', 'polite', 'humble' in front of us is actually a real 'MONSTER'...I MEAN IT!!!!

Monday, April 4, 2011

apa salah saya???=(


sedih hati as. erk? sedih? napa lak. cer citer cer citer. urm. as tak taw la nak cter cam na. takut lak kalau apa yang as tulis kat cni di salah erti kan pulak. maaf kalau apa yang as akan tulis nie akan wat ada yang makan aty or terasa aty. nak cakap depan2 bleyh ja, tapi as memang susah nak kawal emosi as. takut termarah lak. hurm

kat poli, as ada kawan baik. baik la bila da kemana pown selalu sekali. baik la bila as selalu rasa nak kongsi apa2 dengan kawan baik as. tapi, sekarang da kurang baik. mungkin as ada sakitkan aty kawan baik as tu, atau as terkutuk, atau as ada wat kawan as tu annoying dengan as. sampai sekarang as da kurang bercakap dengan diorang.=(

seriously, as memang rasa sedih sangat. yea, as taw as tak sepandai mereka2 tu, as cakap banyak, as suka buat bising. tapi sekurang2nya bagitau la napa tetiba jadi macam tu. mengasingkan diri. balik kelas tak sekali da. g mana2 pown as asyik di tinggalkan.(ok. as memang da tacing da,. T_T)


*i don;t want to break this special bond*

sampai ada yang tetiba tanya as "wey, apasal dengan ****** ngan ***** tu. dulu hang buka main lagi baik dengan depa. la awat da tak berapa baik? "apa as nak jawab? takkan nak kata bukan2 kowt. atau takkan nak kata "ah, latak depa la. depa tak mau cakap dengan aku sudah. tak penting pown". tak. as tak boleh cakap macam tu. as sayang kawan2 as.

even ada yang kata "biaq ja kat depa. kita tak buat apa. buat pa nak pikiaq apa yang depa nak buat." as geleng kepala. kalau orang lain boleh, as tak boleh. kalau orang lain boleh buat tak taw, as memang aka buat taw. sebab diorang kawa baik as. as memang da anggap diorang antara kawan yang boleh di percayai. kawan susah senang. da macam2 hal as dengan kawan baik as tu buat sama2. macam2 kenangan ada. ingat senang2 nak buang ka. T_T

sampai sekarang astak taw apa salah as. kat mana or bila as buat salah dekat diorang. tiap malam sebelum nak tidur as fikir. ingat2 balik. mana la taw as ada wat salah tanpa as sedar dengan sikap as yang memang tak ketahuan hala neyh. tapi memang tak taw as salah kat mana. aduh. sedihnya.

kalau as memang as wat salah yang betul2 teruk, as tak kisah. sebab as taw salah dan silap as kat mana. tapi bila as tak taw, as akan fikir selalu. as tak puas bila jadi sesuatu, yang as tak tau pucuk pangkalnya. tolong la.

sekarang as banyak makan aty. banyak yang as patut tau, as tak taw. nak kata as tak amek taw, tak gak nak amek taw cam na kan bila orang tak mau cakap dengan kita sangat. untuk cakap depan diorang, memang as tak sanggup. as takut nanti as gaduh pulak. perangai as memang sangat tak elok. they know me better.

so, for my best fren (as tak tau diorang anggap as sebagai apa sekrang nie), kalau korang baca, as mintak maaf dari ujung rambut sampai hujung kaki. kalau as ada buat salah tanpa as sedar, as mintak maaf sangat2. sama ada as sengaja atau tak sengaja. kalau as ada sakitkan aty korang as mintak maaf. as sayang korang, as da anggap korang sahabat as. tapi kalau korang as tak cukup baik untuk jadi sahabat korang, as faham. korang kenal as kan. jadi mesti ada penilaian korang yang tersendiri. jadi, it's ok for me. =)

apa pown, korang tetap antara kawan yang terbaik. yang tolong as masa as betul2 susah, yang tak berkira dengan as, yang selalu hiburkan as, yang dengar bila as ada masalah. as sayang korang la. *namo nangeh!*

as harap, sebelum abeh sem nie, kita berbaik seperti biasa ok? tak syok la jadi macam nie. dan, yang paling penting, kalau korang ada terdegar atau ada la sesapa yang bagitau korang apa2 yang menyebabkan korag jadi macam nie, as mintak sangat2 korang siasat la dulu ok. kalau nak kepastian lagi, tanya la as. insya allah as akan bagitau yang betul2.

hurm. as rasa setakat tu ja la kowt as nak tulis. kang meleret2 lak. as harap tk ada la yang salah faham. nie luahan aty as. tolong jangan keruhkan lagi keadaan. tu ja harapan as. k. assalammualaikum..

p/s:a friend indeed as a friend in need.......i love all my friend....=)

Sunday, April 3, 2011

cherita balik kampung...



waaa. rindunya! rindu rindu rindu! eh, as rindu sapa?haip2. as rindu nak update blog nie la. rindu nak blogwalking. rindu kat korang dapat apa. hehe. gurau ja. as rindu suma2 la. boring jer idop nie tak dapat nak update blog selalu memandankan tenet kat umah tu ibarat idap tak mau, mati pown tak mau. cait. as yang menunggu nie yang terasa macam nak mati taw. haha.

so, memandangkan as da manyak hali talak update ini blog, dan ini blog juga manyak selabut, as mau update manyak2 la. lu olang jangan cakap manyak2 haa. hehe.

nasib baik la masa kat umah tu walaupown tak leyh nak on9, ada jugak la penghibur hati as. sapa lagi kalau tak budak metot tu. dik lia n dik yana la.penghibur ka pengacau ntah. lebih kepada pengacau agaknya. haha.

so masa balik kampung tu, as ikut la ayah as g jual pokok kat kampung as lagi 1. da memang hobi as pown menempel ke mana saja ayah as pergi. sampai ayah as ngaku as bini num 2 dia.=_=!. ayah, adik nak yang teruna la. wakakaka.

masa pagi tu mak as sempat la tegur as, dia kata lebih kurang macam nie la. "hang nie wani, dari umoq 5 taun sampai la da nak jadik mak orang pown dok ikut ayah ang p juai pokok. cam tak dak qheja ja kat rumah nie". dan as pulak hanya mampu tersenyum selebar ini ^________________^.



*tokey pokok tengah melayan customer. anak dia pulak seronok amek gambar. haha*

well, as memang suka ikut ayah as. rasa lebih syok sebab leyh melawak kasaq ngan ayah as. maklum la laki. as lak perangai tak macam pompuan. haha. masa p tu banyak gak la pokok ayah as bawak. as la jugak pokok bunga dia bawak. tak pernah2 bawak pokok bunga tetiba ayah as rasa nak bawak napa ntah. tapi bawak dua jenis ja la pokok orkid ngan bunga kertas.

ayah as bukan minat sangat pokok bunga. dia kata takat tengok bunga ja, hasil tak leyh mam buat apa. buat penat jaga elok2 ja. btoi2. as setuju tu. as pown bukan minat sangat pokok bunga. bek tanam pokok buah. dapat ja besarkan perut as neyh. wahaha.

dan masa dok tolong menempel nak jual pokok tu, ada la adegan2 yang tak berapa besh jadi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"adik, nie pokok pa?"
"oh, tu pokok jambu berlian!" konfiden seyh
"eh, ya ka? tak pernah dengaq pown."
"tu la. saya pown tak pernah dengar. baru tadi ayah kata tu pokok jambu berlian. sedap pak cik. buah dia manis." gaya2 promoter ngah pujuk customer la neyh.
"oh ya ka? kalau macam nie pak cik nak 1 la. nak try tanam tengok."
pak cik tadi tu pown bagi la RM10 untuk 'pokok jambu berlian' as tu yang berharga RM8
"ayah, my baki Rm2. pak cik tu beli pokok jambu berlian 1." suara memang konfiden habis da la.
"sejak bila lak ada jambu berlian neyh?"
"ada la. tu."sambil buat muka tomey tunjuk kat 'pokok jambu berlian' tu.
"jambu berlian? ada ka? laaa. tu jambu kristal"
=_=!
T_T
da tataw nak sorok muka kat mana lagi da. muka da merah menyala da. yang pak cik tadi pown p bantai gelak kat as. sambil kata "berlian ka, kristal ka, janji adik jual pak cik amek ja la."=_="
malu wey. tu la. buat2 pandai lagi. orang suh menuntut ngan tok guru maleh!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"dik, pokok bunga orkid satu berapa ringgit?"
"satu Rm8. lawa2 pak cik. amek la 1"
"bunga kertas?"
"satu Rm6"
"bunga yang tu berapa ringgit?"
sambil tunjuk ke seorang gadis tak berapa tomey yang tengah dok jadik promoter jual pokok.
"errr. bunga yang nie tak leyh jual. mahai ngat."
"ala. tak pa aeh. mahai tu tanda bunga elok la.nanti kalau bunga tu da nak kena jual, gtaw pak cik k."
"errrr...T_T"
'ayah, cepat la my. uwaaaa.' *dalam aty ja la*

-------------------------------------------------------------------------------------------------

as rasa dalam banyak2 kali dok ikut aayah as g jual pokok, kali nie la as paling banyak kena
ngusik. tak larat nak wat muka selumber lagi da. padahal muka tu da cuak betoi2 da. adeh. rasa cam tamaw ikut da. tapi kalau tak ikut, tak dapat duit poket xtra la jawabnya. haha.


*2 budak penyibok yang kalut nak ikut, pastu wat kaco ja lbeyh.grr*

kalau orang tanya as, tak malu ka g market, pasar malam untuk jual pokok? as akan jawab, "banyak la hang malu. aku orang susah taw. kalau nak harap malu, pakat tak makan da la." haha. tak dak la. lawak ja. as akan kata tak la. nak malau apa. as da ikut ayah as dari kecik lagi. perasaan malu tu da ilang da. seronok lagi ada la. leyh tolong ayah as. at least as taw macam mana susahnya nak dapat duit. tak dak la bila tak dak wet, asyik nak mengharap wet dari parent ja. lain la as nie anak Tan Sri ka, awek Kim Hyun Joong ka. hahaha.

dan petang semalam, adik as bawak balik baby yang dia ngasuh. nama dak tu Erry Putra. perrgghh. gila comey. as baru tengok sekali pown da fall in love macam as fall in love dengan Kim Hyun Joong woo. haha. mata baby tu, senyum dak tu. memang the besh la. rasa cam nak gigit2 ja. hehe.

da la baby tu nak ja ngan as. bila dia nangeh, as amek, main2 dengan dia, leyh lak senyum2. waduh. Erry, geramnya kat kamu. eii. da rindu da neyh ngan Erry. huhu.




*comel kan comel kan?mata dia tu mahal woo. auumm.....geram2!!!*

dalam dok ngasuh Erry, tu, ayah as leyh lak kata kat adik2 as cam nie
"rajinya hampa ngasuh adik Erry. nanti tak lama lagi ngasuh anak kak wani lak taw"
gulp. nehi hae!! i tak rela lagi punya anak. ayah nie. tunggu la adik da kawin baru nak ngusik cam tu. adeh. muka da merah da. cam nak g cubit2 ayah as. tapi lesap lak. grr. geram2.

tapi apa pown, memang seronok ngasuh Erry walau sat. dengaq dia nangeh2, gelak2, rasa cam nak ada baby lak. errk. bukan sekarang la. nanti2 pas as da kawin. lalala.

hurm. apa lagi as nak tulis eh? patut ke as tulis yang as melahap soto mak as wat 3 mangkuk eh? tak pown as melahap tak ingat dunia bila balik rumah? rasanya tak perlu la as tulis semua tu. wat malu as jer. =_="

da la. as mau g youtube. rindu mau layan cter korea. banyak da miss. daa. lebiu. muahx2.
as'salam.

p/s: rindu adik Erry. adik lia da tak rindu da. hahaha.
p/ss:kali nie tak dak gambar as. kalau as balik kampung muka terlebey lawa. tak sampai aty nak letak kat sini. wakaka.