Pages

Monday, May 16, 2011

ALHAMDULILLAH....





hello korang. erm. lamanya as tak update blog as nie. da berhabuk2 da rasanya. meh nak vacumm sket. banyak ngoh sawang nyer. huhu.

sebetulnya as buaknnya maleh nak update blog nie. rajin taw. hari2 as on9. tapi memandangkan tipa kali as on9, as hanya akan lebih sibuk cari keja, so sampai kesudah la as tak sempat nak update blog. hehe. mak lum la. penganggur terhormat kan.

tapi kan. sekarang nie as secara rasminya sudah tidak lagi menjadi pengganggur. yes. as sudah dapat kerja. yahhuuu!!!alhamdulillah. rezeki as. hari ahad hari tu as ada interview. my first interview ever. tak pernah2 kena interview taw. lagi2 kena interview kat one of most well knpwn company kat area utara. memang rasa gabra giler lah. dok fikir2 la apa la yang diorang nak tanya. nak tanya macam mana. apa jenis2 soalan nya. dan macam2 lagi la. tatot wei.

but when i was there, the interviewer was really kind. she's totally nice. ecewah. speaking la plak. haha. betul la tukang interview tu nice giler. mula2 dia tanya dlam english. not big deal for me actually. tapi main dengan gelabah tahap cipan, lain yang difikirkan, lain lak yang as jawab. haha. soklan first dia "what is the MARKETING meaning for you?" dan as pown, bleyh lak p blur2 time tu. as renyeh2 sambil cakap " marketing is to sell things". wakakaka. nah amek kau. time belajar marketing tidur. sekarang baru gagap2. dah tu ntah hape2 lak tu.. adoi. miss tu pown senyum2 ja la. masa tu as ingat dah tak dapat da keja tu. tpai last2 dia cakap melayu. time tu baru la as tunjuk the real me. hehehe. heroin kan. kalah dulu ka. keh3.

dekat nak last2 tetiba dia bagi satu test dekat as. dia suruh as tengok satu brochure, lepas tu dsia nak jumpa as lain. memang cuak la jugak rasanya. as ingat semua yang datang interview hari tu, semua dapat. tapi lepas diorang interview terus diorang balik. time tu dah ingat cam as ada peluang jer. tapi tak mau la letak harapan tinggi2 sangat. because hopes can kill me. huhu.

then dalam pukul 12 lebih2 cam tu, dia panggil as. interview untuk kali yang ke dua. ngatkan susah sangat. rupanya dia just nak bagi taw as yang as dapat kerja tu. waduh. grand bangat deh. rasa cam nak melompat2 jer time tu. tapi kena la control ayu. senyum pown sopan2 jer. haha. lepas dia gtaw job scope as, dealing with the salary (gaji yang macam as request. dia tak nego langsung. kalau as taw, as letak gaji tinggi2 lagi pown tak pa. hahaha) dan esok is my first day as masuk kerja. takut2.

cam ner la kan situasi tempat kerja as tu nanti kan. hurm. as nie lak bukan reti sangat nak meramahkan diri untuk cakap dengan people who older than me. kalau sebaya memang da terer abeh da. hehe.

oh ya. lupa lak as nak gtaw yang sekarang nie as kerja sebagai Marketing&Sales Executive kat compeny developer di Sungai Petani. dengar jer macam besh. tapi as kerja jual rumah. so sila jangan tertipu yea dengan jawatan tu. hehe. tak kisah la apa pown, janji as dapat pengalaman. dan dapat kerja. bukan senang nak dapat kerja kan. dah ada pown kira ok la tu. huhu.

semalam lak result as keluar. peerrggh. rasa cam nak tercabut jer jantung nie taw. sebab masa final hari tu as jawab ntah hapa2. memang as rasa as dah nak fail la. risau2. tapi ALhamdulillah sangat. result as ok. berapa? biarlah rahsia. result as bukannya gempak sangat sampai perlu di letakkan di sini. kalau gempak sangat2 tak per la. hehe.


apa pown, ini result as yang terbaik. berbaloi la dengan usaha yang bagi masa final hari tu. as rasa memang da layak sangat la as dapat result cam tu. bersyukur la dengan apa yang ada. kang jadik kufur nikmat lak. huhu. yang penting, as tak payah p poli lagi da sem depan. hahahaha. terrrbbaaaiiikkk!!!!!!





*just want to thank to ALLAH for give me such a wonderful things in my life*

paper pown, as memang bersyukur sangat2. lepas nie mungkin as akan bz dengan kerja as, life as. tapi as akan make sure blog nie akan sentiasa berupdate. insya allah. nie kjan tempat as melepaskan tekanan. mana boleh lupa kan. hehe.

as harap sangat2 as diterima dengan baik la kat tempat kerja as tu. as nie bukan baik sangat. dan harap2 jugak la as dapat "buddy" yang baik, colleague yang sporting. yeah. itu suma harapan as. kalau tak kesampaian, redho jer la. nak buat macam mana kan. huhu.

k la. as nak pergi packing barang untuk g umah mak sedara as. buat sementara waktu as duduk situ dulu la. nanti2 baru as nak cari rumah sewa. selepas as dapat gaji la. hehe. k . daa. jaga diri ok. as'salam.

p/s:time for me untuk tunaikan nazar...^_^

5 comments:

maharani malaya said...

hahah

Ayu said...

tahniah!!!!

Cik As said...

maharani:gelak2..owoh..

ayu:taceh yunk...^_^

nojiukaeman said...

halamak..br nk soh jd seketeri saye...ish...

Cik As said...

tak dak pasai ler...bluek..