Pages

Sunday, March 22, 2009

pLkN oh PlKn.........





elo korang....pe kaba????lamanya teman biar blog teman ni menyepi...bukan tak dak idea nak tulis, cuma maleh ja....hehe....g pown laptop bru g repair.....jadi, lagi la maleh nak update blog sebab kena g cc....huhu....

so, alang2 laptop da ok, n teman pown tetiba ja ejen nak menaip, so, teman nak cter pengalaman teman yang lain plak....teman kan penah cter kat korang pasal pengalaman teman blik dari plkn ngan ayah teman tu kan???so, kali ni teman nak cter pengalaman teman masa teman ada kat kem plkn....macam2 pengalaman teman dapat....suka....duka....pahit....manis.....macam2 r....kalu ingat2 blik, boleh senyum sorang2...nangis pown ada gak...hehe....



teman masa mula2 dapat PLKN, teman benci gler!!!!benci yang amat sangat sebab teman tak mo p....teman ingat teman tak dapat...alih2 teman dapat.....byngkan betapa frustnya teman bila teman tau teman dapat PLKN....hati teman sakit ja...lagi sakit kawan2 teman asyik perli teman ja pasai PLKN...ya la...dah teman confiden sangat kata teman tak dapat PLKN....skali dapat, habis teman kena kutuk ngan kawan2 teman.....adoi.....geram gila.....sabaq ja aty....hahaha...


teman ingat teman dapat pnggilan pertama....tapi teman dapt panggilan ke 2...tak pa la....pa2 pown teman memang kena p jugak..na leyh elak...mau nak kena saman....gila..ngat teman kaya sangat ka.???haha.....jadi, teman p PLKN pada 18/03/08....teman ingat lagi oo tarikh keramat tu..tarikh yang teman sangat2 harap ilang dalam kelendar sebab kalu ilang teman tak payah p PLKN....wakakakka.....


bila teman da sampai kat kem, seminggu teman jadi moody....teman tak cakao banyak....asyik dok sorang2....sampai satu tahap teman p jumpa cikgu teman mintak nak blik...nangis2 teman,.....hahaha...malu2 bila ingat balik...emo giler teman time tu....macam2 alasan teman bagi...ingat adik la, pressure la, itu la, ini la.....tapi cikgu teman tu tak bagi....macam2 dia nasihat teman...dia kata PLKN besh, tapi teman cakap tak besh....dia kata PLKN banyak faedah, teman cakap lagi banyak faedah kalu teman boleh balik....hahaha.....melawan ja kerja teman sampai cikgu teman tu dah tak tau nak kata pa...teman asyik nak menang ja.....sambil nangis2 tau....hehehe...



tapi last2 teman give up lepas cikgu teman tu kata kalu teman tak rasa sendiri experience kat c2 macam mana temant taw tempat tu tak besh????cikgu teman kata lagi, kadang2 benda yang kita tak suka tu la kita akan suka sangat2....huhu...teman diam n pk blik suma tu...mayb btoi.....hmm....



jadi, lepas teman jumpa cikgu tu, teman da ok sket,....da boleh enjoy walaupun teman pura2 ja...teman tak mo emosi control diri teman.....tu bkan diri teman sebab teman tak suka sedeyh2....


sepanjang teman kat kem, sikit demi sikit teman mula rasa seronok sangat kat sana....macam2 teman dapat....sesuatu yang teman tak pernah rasa sebelum nie.....sepanjang teman ada di sana, teman dapat belajar sesuatu yang teman tak pernah belajar sebelum ni...teman belajar jadi seorang pemimpin...teman belajar erti kejujuran, erti sahabat, erti kehidupan....di sana banyak mematangkan diri teman....

di sana juga, teman kenal sahabat baru...walaupun dah jarang contact dengan sahabat teman tu,tapi teman tetap ingat dia sebagai slah seorang sahabat teman....nama dia uswatun bahirah.....nama yang secantik tuan dia....time teman sedih, dia tolong tenangkan, time teman sunyi, dia tolong happykan teman....walaupunteman kenal dia dalam 2 bulan ja( dia balik awal sebab dapat matrik), tapi kenangan teman dengan dia teman ingat sampai bila2.....

dan tak complete ksh teman kalu tak ada pasal cinta kan???hehe.....di PLKN juga, teman dapat kenal erti cinta.....cinta yang pada mulanya teman anggap akan kekal, tapi kecundang jugak...vewahh.....sastera lak..tak tahan....hahahaha.......nanti la teman citer sal nie k????kalu citer awal2 tak surprice r....korang tunggu ja yek...tu pown kalu ajen la....kalu tak mo tunggu pown tak pa...sket pown teman tak kesah...wakakaka.....

lupa lak teman nak bagitau, teman dapat kem kat mana....hehe....teman dapat kem sri mutiara, balik pulau, pulau pinang....kem yang bagi teman sangat2 cantik......walupun kem tu atas bukit n slalu wat teman sakit kaki pas balik kelas, tapi pemandangan dia memang teramat cantik...hehehe.....teman dapat kompeni delta...n teman jadi skuad leader.....susah sangat oegang jawatan...hmm....

tapi sayangnya kem teman dah kena tutup sebab tanah runtuh....sayang sangat2.....teman nangis masa tengok keadaan kem teman yang dah runtuh tu...harap2 lepas nie boleh la di gunakan semula untuk generasi yang akan datang....tak rugi teman dapat PLKN walaupun pada mulanya teman tak suka sangat dapat PLKN.....n sekarang masa teman tengok batch taun ni g PLKN teman rasa macam nak p lagi ja...hati teman dah betoi2 terpaut pada PLKN.....

bagi sapa2 yang dapat PLKN, tapi tak suka, jangan judge lagi....p dulu,....baru judge...pengalaman di sana memang banyak......bak kata prinsip idop teman "life without experience is nothing"......so, cari la experience banyak2 k....hehe....

p/s: rindu kem!!!!!!!!!!!!!!!!!waaaaaa...........n to all my kompeni fren, teman rindu korang sangat2....teramat2 rindu...bla leyh wat reunion eh????nak jumpa korang.......

3 comments:

uswatun... said...

salam....hg pa hbq? cm na life? sedih ak t'ngat kenangan plkn kita. ingt lg x aiskrim sundae? ak,hg dgn tin huhu... weh malu r nama ak ad. ak xda la sebaik tu. kdg2 kureng gak huhu...ak pun ttp ingt hg slamanya..wlpn x contact,tp kt hati sentiasa ad. jauh d mata dekat d hati. ak skg kt usm amik sains biologi bla2 mai la melawat ak hehe..

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

w'slm...aku ok ja..rindu ang tau ark..huhu...btoi pa..ang cntik gler dowh..jadi kak ipar aku mau????haha....owait..small matter ja..tpi ang la kena blnja aku k??hehe...windu ang....huhu.....

ub_2607 said...

wani ada f x? add aku ye huhu