Pages

Sunday, July 12, 2009

kawan vs sahabat......

salam......
beberapa fakta tentang kawan....
kawan hanya akan anggap kita kawan bek bila kita sekepala......
kawan hanya akan cari kita bila ada problem.....
kawan hanya akan anggap kita kawan bila kita leyh bagi kegembiraan kat diorang.....
kawan hanya akan anggap kita besh bila kita ajen wat pa yang di suruh.....
kawan hanya akan layan kita baik2 bila kita tak pernah bangkang cakap dia....
kawan hanya akan ketawa bersama tapi susah nak nangis sekali......
kawan bila bocor rahsia takkan mintak maaf......tapi sanggup tegakkan benang yang basah......tak mo mintak maaf....
kawan takkan jaga hati kawan yang lain....
kawan bila dapat bf/gf, lupa kawan.....
kawan cukup berkira soal wang....
itu kawan......
nie sahabat lak....
sahabat akan terima kita seadanya.......
sahabat akan sentiasa menolong walau dirinya sendiri penuh masalah....
sahabat takkan berkira soal wang, masa ataupun tenaga.....
sahabat yang baik takkan bersama hanya ketika gembira...tapi akan turut serta mengalirkan air mata jika sahabatnya menangis....
sahabat akan sentiasa cuba untuk menggembirakan hati sahabatnya yang lain...
sahabat akan memikirkan soal perasaan sahabtanya tiap kali melakukan sesuatu.....
sahabat tidak akan membocorkan rahsia sahabatnya sendri......
sahabat akan sentiasa menyedarkan kesalahan sahabatnya andai sahabatnya terleka.....
sahabat akan melakukan yang terbaik untuk sahabatnya.....
sahabat adalah lebih penting dari kawan....
dan sahabat jauh lebih baik dari kawan.....
waaa......pe yang teman tulis nie????
ha......nie la perbezaan kawan n sahabat.......korang mesti ada kawan n sahabat kan???n terdapat banyak lagi perbezaan d antara kawan n sahabat.....cuma teman maleh nak tulis panjang2 ja..sakit la jari...hahhaa.....
cuma, bila korang ada sahabt, hargai lah sahabat anda....sahabat adalah kawan anda, tapi kawan bukanlah beerti sahabat anda......
hilang kawan boleh di cari...hilang sahabat, susah nak cari ganti tau..teman pernah alami benda tu, so teman tau la...huhu.......jadi, hargailah sahabat anda....weeee....
p/s: nape la makin lama makin skema blog teman???menda nie patutnya di tulis kat blog group teman la.....huhu........

2 comments:

aM'i'NotE said...

betul betul....
patot ang post kat blog group kita...
hehehe...
tidak wat pa aku wat kan??
hehe

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

bnyk la ang.........tak lama lagi akan jdi hak aku....tngok r..huhu....