Pages

Wednesday, February 11, 2009

teman masa kecik2.......


TKali ni teman nak cerita pulak pasal idop teman msa teman kecik2 dulu...yea la...takkan la nak cter sal idop orng len plak...nama pown blog teman kan...penat gak la nak cri idea apa la yg teman patut cter sbb tak de sngt pown cter yg menarik tnrng dri teman...teman ni simple jer...tak de yg menarik sngt pown...menolak da lak kowt...wakaka...

Teman di lahirkan pada 2 jun 1990...di hospital la...time tu mak teman da moden sket...tak beranak kat bidan da...hehe...teman msa tu nak kta comey tu tak dak la sangat...tpi kiut tetap ada...hahaha...ya la...baby lgi...msti r kiut...baby na tak kiut kan...hehe....menurut crita ayah teman, teman msa kecik2 dulu kuat nangis...ala ayah, rileks r...baby na kuar2 tak ska nangis...adik sjer nak amek perhatian ayah...bru lgi kan...macam tu la teman slalu kta kat ayah teman...yea la...teman kan slalu gado ngan ayah teman...gado2 mnja k...jgn pk bkan2 lak....hoho...
Msa tu kre teman la bongsu...3 thun lpas tu, lhir la plak adik teman...tpi teman still gelar dri teman adik...ish...tak sedar dri lngsung kan teman ni...nak muda aja....hehe....teman yg memang mnja dengan ayah teman tetap macam tu...tak brubah pown...apa yg adik teman dapt, teman msti nak jugak...so, ayah teman terpaksa la kalau nak beli apa2 msti bli 2 set...kalau tak, merasa la amukan tahap gaban teman...hakhakhak....

Teman masa kecik2 memag ganaz tak ingat...ganaz yng amat...di sbabkan kat kampung teman kurang budak2 pompuan, laki jer ramai, jdi secara automatiknya kawan2 teman majoritinya adalah lelaki...teman akan join abg and sepupu2 teman yg lelaki pusing2 1 kampung naik gerek (basikal), terjun sungai, panjat pokok, main aci ligan (main kejar2 la), main chakpelom (mainan bdak kg...ala yg mcm paintball tu..)mcm2 lgi r...kalau ada yng ajak teman main masak2, main anak ptung, main kawin2, mmg teman wat derk jer...tak rock la main semua tu...lain la kalau main masak2 gna api real....bru masyuk...besh jer men api .hahaha.....ganaz kan teman masa kecik2....sampai ada yg konpius dengan identity teman,...diorng ingt teman ni laki sbb teman msa kecik2 ska ptong rmbut sebijik macm laki...ingt2 blik, abg teman pown tak ganaz mcm teman...tpi yg tak best nya, teman slalu kena buli dengan kawan2 sepermainan teman...kdng2 tu smpai nangis2...cian kat teman kan???tpi teman tak brani ngadu kat mak teman sebab kalu teman ngadu, lgi teruk teman kena marah dengatn mak teman...jdi teman cm ngadu kat ayah teman...tpi ayh teman gelak kat teman lgi...ya la...spa suruh cri pasal kan....haha....

Teman ingt lagi masa teman umo 7 thun kalau tak silap...da darjah 1 la....lepas blik sekolah, teman main gusti2 dengan sppu2 teman yng laki la....best tau...kami blasah btol2...skit mmg skit...tpi sronok pnya pasal, boleh bergelak ketawa aja...tak rasa skit lngsung...dalam tengah bergusti tu, teman da rsa mata teman da kena tumbuk...tpi teman buat tak tau aja....teman cm ingt nak blash sppu2 teman aja...diorng tu da la bsr2...tua lgi dri teman lak tu...phm2 jer la tenaga diorng kuat mcm mana....hehe...lepas letih bergusti, kmi semua pown keluar la dri blik mak teman sbb kmi semua bergusti kat blik mak teman...habis berselerak blik mak teman...tpi teman wat tak tau jerk...lepas tu sppu teman tegur teman macm ni...“weyh, pasai pa mata hang kaler biru...besaq plak tu.” Teman pun tekezut la...p la cermin mka teman yg da tak kiut kat cermin...mmg mta teman biru sbb lebam...teman agak mesti kena tumbuk msa bergusti tadi...apa lgi, terus teman melalak...bukan sbb sakit...tpi sbb takut mata teman yg da bertukar kale biru!!!hahahahahahaha.....lawak tol...sppu2 teman ngan abg teman apa lagi, lari melarikan diri msing2 la...tkut mak teman marah...mak teman yg tengah basuh kain trus p kat teman tengok pasai pa la teman melalak kuat sngat...kalah singa...bla mak teman tengok mta teman yg da bertukar kaler, mak teman nak marah taj jadi...di bantainya gelak kat teman...sedih tol....hukhukhuk...tpi mak teman caring tau...tolong la kebahkan lebam kat mata teman tu...hehe...sayang mak....

Esok tu plak teman kena p sekolah...mula2 teman tak mau p sebab malu...tpi ayh teman ni walaupun teman manja dengan dia, bab tak mau p sekolah tanpa sebab yng kukuh, mmg tak pluang la nak ponteng...jdi da tkut ayah teman mengamuk,teman pun p la jugak sekolah...malu gler nak masuk kelas..msa masuk teman cover la mta teman...tpi sat ja sbb bila cikgu teman msuk, teman kena turunkan tngan teman...cikgu teman suruh...terpaksa la teman turunkan tangan teman tu...tiba la saat yng memalukan dalam diri teman...semua budak kelas teman tengok mata teman yg da lain kalernya tu...habis satu kelas perli teman....bila cikgu teman Tanya kenapa jadi macm tu, dengan selamburnya teman jawab macm ni...“saya bergusti semalam cikgu...best tau...”hehehe,....lagi sekali rakan2 kelas teman gelak kat
teman....hahahahaha...teman yng tengah blur time tu pun tumpng 3 4 kaki gelak kat dri teman...ya la....da diorng suma gelak....takkan teman nak wat tak tau jer kan....walaupun mmg dah sah2 dah diorng gelak kat teman...hehehe...

Lepas kejadian tu, tak ramai orng brani buli teman sebab diorng tau teman jaguh gusti...jadi teman la yng buli diorng....hahahahaha....ada seorng bdk laki nama dia apa eh da lupa da, teman buli samapi dia nangis2.....wakakakaka.....ciannya kat dia....siap ugut lagi kalau ngadu kat parent dia esok siap kena blasah....hakhakhak....dia pun angguk ja la...nak kta pa lg...da teman gangster sekolah msa tu.....bru darjah 1...da jdi gangster..apa la teman ni....hehehe....tpi yng tak bestnya, bla teman jadi gangster, tak ramai kawan...kawan2 takut nak kawan dengan teman takut kena buli...tpi time nak suh blasah orng, bru cri teman...boring tol....huhuhu....Teman msa sekolah mmg ganaz...tiap2 thun mesti ada kes gaduhnya...cm nsib baik tak msuk dalam rekod disiplin ja...kalau tak, naya teman dengan mak teman...hahahaha....sampai msuk sekolah menengah pun still ganaz lgi....tpi yng pasal skolah menengah nnt teman cerita...kali ni untuk masa sekolah rendah ja....hehe....

Papa pun, bila teman ingt balik apa yng teman buat msa sekolah rendah, msti teman boleh gelak sorng2...tmbah2 kalau buat reunion bdk2 sekolah rendah blik...msti diorng tekejut tengok teman yng da jadi pompuan sket ni....sket ja la....gnaz ttp gnaz....muahahahaha....sbb diorng betting lgi yng teman takkn jdi pompuan...teman akan ttp jdik tomboy...atau jantan....ha...tu la nm gelaran teman msa skolah rendah....hahahahaha....gnaz gler nya pnggilan....hehehe....tpi teman mmg rindu time skolah rendah...time bdak2...time yng teman always buli orng, main hepi2, kacau orng...mcm2 lgi la....time tu, teman mmg tak ada prob lngsung....prob pown tau amenda...hahaha...kalau boleh, teman nak blik ke zaman tu semula....tpi tak mungkin kan....da jd kenangan yng tak mungkin teman lpakan sepanjang hayat...huhu....

Nie list rekod teman gaduh sepanjang teman ngaji sekolah rendah....tak pecah lagi rekod teman agaknya....hahaha......bangga la plak....orng bngga pasal pencapaian akedemik, teman bngga dengan pencapaian pembuli....hakhakahak....
Darjah 1= dengan budak laki nma pa ntah....da lupa...cian dia....nangis2 kena buli....hehehe...
Darjah 2=dengan budak laki gak...tpi sat ja sebab cikgu msuk...tak smpat bertumbuk....hahaha...
Darjah3=dengan senior...nma pa la...da lpa...time wat latihan sukan...
Darjah 4= amukan paling best...gaduh dengan atikah...budak kmpung merangkap budak sekelas teman...sampai nak bunuh dia lgi....hahaha...penjenayah betul teman time tu....smpai kawan teman ingt teman da kena rasuk....siap bca mantera ntah apa2....btoi ark nasiha??? hang la bca mantera kat teman....muahahahaha...
=time ni jugak teman gaduh dengan husna....sama birthday dengan teman...budak klas teman jugak...dia tak nangis...tpi teman yng nangis...sendngkn dia yng kena blasah dengan teman....hahaha....emotional btol teman....hehe....
Darjah 5=gaduh dengan asyraf...besaq oo badan dia....jdi, korng msti da tau kan spa yng kena blasah dengan sapa....mesti r teman....hahahahaha...time ni mcam zaman kejatuhan empayar teman la....gangster kena blasah!!!!malu oo....huhu....siap ang asyraf...umah hang dekat ja dengan teman...nantikan pembalsan teman....wakakakaka....lawak ja....
Darjah 6=dengan syahir, ce-ex atau lembut mta kuyu....wakakakaka....tu nma pnggilan yng teman bgi kat dia....teman ingt sampai la sbb time tu dia mmg lembut....hahahaha....teman kuat lgi...kna blasah r dia time tu....nsib bek kawan dia my tlong...kalau tak, kompom da arwah kawan teman tu....hahahaha.....dia pown stu kelas dengan teman gak....

Teman mintak maaf bnyk2 k kat korang suma yng teman pernah buli...time tu teman kecik lgi....tak fikir pnjng...sory sngt2...huhu...
So, apa yng teman tulis kat cni semuanya kisah benar....yng betol2 jdik kat teman...time teman tak matang lagi....semua orng ada kisah msing2 kan...jdi, semua itu adalah kenangan yng paling bernilai dalam hidup kita...kenangan yng sukar di dapati lagi di mana2....jdi, hargai lah msa anda....penuhkn hidup anda dengan pengalaman yng tak mungkin anda lupakan sampi bla2...smpai di cni sja...jumpa di post yng lain lak k??papai...asslammualaikum....

p/s= seminggu selepas lebam kat mta teman da ok, teman gusti blik...da jdi hobi....hahaha....lgi 1,teman bukan orng perak....teman 100% orng KEDAH DARUL PEACE!!!huhu....

4 comments:

Cik MoMo said...

weyh..wany.ang mmg...grg nk mampos.ak pon tkot lu..tp stkt ngn asyraf tu mmg msoh ak ms kck2 gak...hahha.lawak doe lu ngt2 blk

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

hahahahah...tau tak pa...tmbh2 kita nie musuh ktat kan???wakakakakaaka...lwak2,.......

Cik MoMo said...

haah..ang mmg..tp nympah ak kt ang xsm nympah ak kt geng zaity lu...
tp skrg da besar..forget about dat

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

haha.....btoi2...da bsr...lpa abeh suma tu...tpi kalu igt blik mmg lwak gler kentang r.....hahahahha.......