Pages

Tuesday, October 13, 2009

kadang2 kita kena menilai siapa kita pada orang sekeliling...

salam...

ok. kali nie teman nak jadi skema sket leyh tak? da lama teman nak tulis menda nie. tapi da maleh. kali nie ja ajen sket. hehe.

kadang2 teman terfikir gak, siapa diri teman pada orang sekeliling teman. pada dak umah teman. dak kelas teman. pada si dia. penting ka diri teman kat diorang? mungkin ya. n mungkin jugak tak. teman nie jenis suka pendam prob. tapi selalunya member teman akan ingat teman bila diorang ada prob. bila diorang perlukan seseorang, bantuan. ok. teman tak kisah semua tu sebab teman da biasa. n teman bukannya orang yang leyh biar orang len da prob. teman tak sampai aty tengok orang len sedih2. sebab t teman pown leyh sedih gak.

pernah tak korang hadapi sitausi cam nie. kawan korang ajak korang jumpa, sebab nak korang company diorang jumpa pakwe/awek diorang. sebab kesian, korang pown ikut la. last2 bla kawan korang tu jumpa dianya nya lover, trus lupa korang. paling trok tinggal korang sorang2. pe perasaan korang?

trus terang teman cakap, teman da banyak kali lalui suma tu. yea la. teman nie bukannya da pakwe. dari sekolah, sampai teman study kat poli. mesti teman akan jumpa orang yang macam nie. yea. teman tak kisah tu suma. tapi pe yang jadi tu membuatkan teman terfikir, siapa diri teman kepada diri diorang.

mungkin member2 teman ingat teman ie orang yang mudah di minta tolong. susah nak tolak permintaan orang. sebab tu la kowt. entah la. kadang2 member2 bek teman marah gak bila teman macam asyik kena buli ja. buli macam nie la. tapi nak wat cam na, nie la diri teman.

jadi, persoalan "siapa diri teman kat diorang" nie masih lom terjawab. sebab da ramai yang ingat teman bila susah, lupa teman bila happy.

teman tak tuju kat sapa2. siapa yang terasa, amek. tak terasa sudah. pada yang da anggap teman nie sahabat, kawan ketawa n gembira, teman hargai suma tu. susah teman nak cari kawan yang macam tu.

teman gembira bila orang sekeliling teman gembira, tapi teman sedih bila teman tengok orang sekeliling teman sedih2.

entah la apa yang teman meraban kali nie. tak faham eh? haha. sory yek. sja wat luahan hati. hehe. oh ya. sumting happen kat umah teman hari nie. t teman cta k? papai. salam. tke cre..

p/s: siapa diri teman untuk si dia? m i still nobody? or already be sunbody? entah la. sumtimes i can feel that feeling from him, but sumtimes, i can't feel anything....

2 comments:

nobuta said...

sensei faham..
jangan riso..
bila orang sekeliling seronok,
kita pon turut merasa seronok kan..huhu

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

thx sensei...act takde pe sngt....cm bla da brlang terfikir gak siapa diri kita nie kan...hmm...manusia...hard to say...=)