Pages

Wednesday, October 14, 2009

umah teman nyaris terbakar...huhu

ok. cam teman cakap semalam, da sumting hapen kat umah teman kan. so, ini la yang jadi kat umah teman semalam. umah sewa teman nyaris terbakar. suma nie berlaku kejap jer. time tu member teman ngah masak air. dalam pukul 7 cm tu la. n guess wat apa teman wat time tu? teman still tido lagi. hoho. bgusnye teman. subuh tertinggal. huhu

ok2. back to the story. teman tengah tido time tu. pastu teman memang da dengar budak bawah jerit2. tapi teman wat derk ja. sebab dak umah teman memang suka wat drama tak kira masa. ngatkan diorang tengah berdrama la. so. teman sambung la tido. then dak blik teman bngun, tengok la kat bawah per yg jadi. wat a surprice. tong gas umah teman tengah terbakar. teman pown kalut la turun bawah. api time tu memang marak gler ah.
dak umah teman siram air kat tong gas tu, tapi mana nak padam. guna towel pown tak padam gak.last choise, call bomba. bomba depan umah teman jer. hehe. tapi lambat gler. teman takut gak kalau2 tong gas tu meletup ka. teman suh diorang kuar umah. jadi pa2 kang. da r muka sah2 baru bangun tido. member teman da ada da yang nangis2. tapi teman steady lagi la. haha.
dalam 10 minit cam tu baru bomba my. tapi api da tak marak da la. nasib bek tong gas tu tak meletup. kalau tak, ntah hape la nasib kami. huhu. nie da skep pic lepas kebakaran tu. time terbakar tu tak teringat nak amek gambar. sebab kalut sangat. my life is more important ok?haha.


tong gas penyebab kebakaran.


tempat kejadian. abeh hitam tempat kami masak nie.
c wat happen. seminggu teman fobia nak masak. haha. (cakap jer maleh nak masak. kan senang. wakaka)

towel kesayangan teman jadi mangsa. waaa. cedih2.
so, moral value of the story, len kali kalau masak jangan letak dapur tu dekat ngan tong gas. paip gas tu jangan bagi dekat ngan api . kang jadi la cm nie. huhu. lagi 1, pagi2 bangun subuh. haha. ini juz ingatan wat diri teman. maleh g bangun subuh. huhu.
ha. lagi 1, semalam pas kejadian tu teman memang agak moody r. nak nangis der. nak marah orang da. time tu lak posa. perut lapar cepat jer nak marah orang. kelas lak padat dari pukul 10 pagipai pukul malam. letih2. tapi yg lagi geram, pas berbuka, alih2 teman period.waaaa. sakit aty nye.patut la cepat jer teman nek angin. rupanya2 tu PMS. hukhukhuk. soe kepada mangsa2 teman. bebetol tak sengaja. haha.
k la. da maleh nak taip. nak wat assgnment r. tapi tak reti cmpur maleh. da r esok kena anta. nie la cri2 student yg cemerlang. haha. k. papai. salam. tke cre...=)
p/s: umah teman polis da my, bomba da my, ambulan jer tak lagi. bila eh? haha. lawak jer. err. i juz laugh outside, inside i actually cry. huhu.

2 comments:

M!ss BuTtErfLy said...

ekeley.... popular sbulan umah kter msuk blog ko...

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

haha.....sbuln jer ke???
biar r smpy abeh study...wakaka